Hlavní obsah

Sportující žena chtěla ze svého domu zachránit jen jednu věc. Neuhádnete jakou

Los Angeles

Kalifornii sužují živelně se šířící požáry. Jejich rychlému rozšiřování bohužel napomáhá i silný vítr. Stovky budov už plameny zcela zničily a své domovy muselo opustit už několik set tisíc lidí. Nejvíce postižené jsou oblasti ležící severně a severozápadně od Los Angeles. V takovýchto napjatých chvílích se nezřídka odhalují pravé charaktery lidí a jejich skutečné hodnoty. Asi vás překvapí, čeho si jedna Kaliforňanka cenila ze všeho nejvíce.

Foto: Profimedia.cz

Kalifornii zasáhly požáry katastrofických rozměrů. Lidé mají čas zachránit jen to nejdůležitější.

Článek

Kdyby tato událost nebyla zasazena do tak tragického rámce, určitě by byla úsměvná. Ukazuje totiž, že priority lidí se mohou velmi různit a co je pro jednoho banalitou, může být pro druhého životním pokladem. Když Jackson Rogow dostal na svůj telefon znepokojující zprávu, že jeho byt spadá do oblasti, která musí být kvůli požáru evakuována, vzpomněl si na jeden rozhovor se svou sousedkou.

Tenkrát se mu zdál ještě vtipný a veskrze vedený v teoretické rovině. Jak tak společně se sousedkou probírali, co by se mohlo v Kalifornii stát, zeptal se jí, co by měl zachránit v případě, že by její dům byl ohrožen požárem, co je pro ni nejcennější. Odpověď sousedky byla krátká a prostá: „Mé medaile." Zprávu přinesl list L. A. Times s tím, že žena vlastní tři tucty finisherských medailí z maratónů, půlmaratónů a pětikilometrových závodů.

Žena byla zrovna mimo stát, když došlo na evakuaci také její čtvrti. Měla ale velké štěstí. Její soused Rogow stihl ještě předtím, než policie oblast vyklidila, rozbít jedno z postranních oken jejího domu a medaile odnést. Jen o chvíli dříve se svou přítelkyní stačili opustit svůj byt v osmipatrovém komplexu a zachránit svoji kočku a album rodinných fotografií. A co nejdůležitějšího byste si ze svého hořícího domu odnesli vy?

Reklama

Související témata:
Sousedka