Hlavní obsah

Světový rekord v půlmaratónu překonán. Děti posloužily jako zátěž

Washington

Cynthia je opravdový Arnold. Nejen proto, že má tato Američanka stejně znějící příjmení, ale hlavně pro svá statná ramena a vypracovaná lýtka, která dala vzniknout novému světovému rekordu. Zasloužilá matka trhla nový rekord ve velmi neobvyklé disciplíně. Všechny své tři děti naložila do kočárku a doslova obletěla trať o délce půlmaratónu. Za ní už se jen usazoval prach cest a téměř dvě desítky minut ukrojených z původního rekordu. Uzří tento svět někdy statnější mámu?

Foto: Profimedia.cz

Běžet půlmaraton se třemi dětmi v kočárku? Jde to. A jde to rychle! (ilustrační foto)

Článek

Cynthia Arnoldová je 34letá žena z americké Montany a je přesvědčená o tom, že život s dětmi ani zdaleka nekončí. „Životní styl bychom neměli hodit za hlavu, když přijdou děti. Děti by měly objevovat, že je to zábavné a svým způsobem normální dělat taková rozhodnutí," svěřila se super-matka běžeckému magazínu Runner's World.

Arnoldová závodně běhala na střední škole, tahle disciplína pro ni nebyla úplnou novinkou. S nápadem překonat světový rekord v půlmaratónu se třemi dětmi v kočárku ale překvapivě přišel její manžel. Byla to jedna ze ztřeštěností, které jej napadly, když s manželkou plánovali třetí dítě.

Co jiného také s dětmi, než je použít jako tréninkovou zátěž, že? Na obranu manžela je možné zmínit skutečnost, že i on sám běhá, a to každý den do práce. Cynthia zase běhá s kočárkem s dětmi do školky a školy. Oba pak mají zato, že dětem je potřeba ukazovat zdravý a aktivní životní styl, okolí, přírodu a vůbec všechno jiné než prosedět víkendy před televizí.

Běhání s kočárkem se Cynthii vyplatilo. U nich doma jde o kopcovitý terén, který často navíc zužuje silný vítr. To všechno se ukázalo jako velká přednost, když došlo na závody na rovinaté trati za téměř nehybného vzduchu. Šestileté, tříleté a jedenáctiměsíční děti dostaly do rukou lízátka a mohly tak na trati spokojeně užívat sladkou přítomnost. Jejich matka zatím proletěla cílem s časem 1 hodina 29 minut 8 vteřin, což bylo pro původní rekord 1:47:32 zdrcující.

Reklama

Související témata: