Hlavní obsah

TEST: Bunda Mizuno Breath Thermo Premium Windtop ‒ lehkost, vzdušnost, ochrana

Praha

Zima je zákeřné roční období, zvláště pak pro běžce. Nejen svými rýmičkami, kašlíčky a podobnými život ohrožujícími chorobami. Někteří běžci jsou dokonce přesvědčení, že v zimě se neběhá. Jsou to pak ale skuteční běžci? Ponechme tuto otázku prozatím bez odpovědi. Zima nás také nutí pořádně se oblékat. Čím více se oblékneme, tím více nás oděv omezuje v pohybu, je těžký, překáží. O to více potěší, když na sebe můžeme navléknout něco, co nás zároveň ochrání před rozmary počasí a zároveň nebude nijak brzdit naše hvězdné výkony.

Foto: mizuno.com

Bunda Mizuno Breath Thermo Premium Windtop

Článek
Fotogalerie

Japonská značka Mizuno je na trhu běžeckých věcí už nějakou dobu stálicí. Na tuto sezónu opět přispěchala s několika novinkami. A bunda vybraná do našeho uživatelského testu patří jistě mezi povedené kousky. Snoubí v sobě větru odolný šusťák se zateplovací podšívkou s lehoučkou ventilační síťovinou a základní funkční textilií. Na správných místech tak chrání a hřeje, zatímco na jiných místech odvětrává, případně odvádí pot a nenechá prochladnout.

Nepoužít nejnovější technologii Breath Thermo by bylo chybou, kterou výrobce rozhodně neudělal. Patentovanou látku, která laicky řečeno dokáže odvést vodní páru, ale ponechat vám vygenerované teplo, najdete také u této bundy. Bunda vzniká promyšleným spojením několika různých panelů různých vlastností. Celá přední strana a horní poloviny raglánových rukávů jsou větru odolné. Spodní strana rukávů a podpaží mají meshovou strukturu pro snadnější odvětrávání. Záda mají lopatky kryté proti větru, střední část a dolní polovinu zad pak tvoří funkční látka s hladkou texturou.

Bunda se obléká přes hlavu, má kvalitní tříčtvrteční zip s podložením po celé délce i pod bradou, aby se zabránilo jakémukoli nepříjemnému kontaktu. Na pravé pleci je malá kapsička na zip, do níž můžete před výběhem uschovat klíče nebo jinou drobnost. Na levé pleci a na zádech najdete reflexní logo výrobce. Další dva odrazové prvky najdete na boku a pod zipem (je tedy vidět pouze tehdy, je-li zip rozepnutý). Nejvíce ale bude zářit zakončení pravého rukávu. Ten je na horní části ve zhruba dvaceticentimetrové šíři poset malými reflexními kosočtverci.

PLUSY
dobrá ochrana proti počasí & dobrá ventilace
rekuperace vydávaného tepla
rozsáhlá reflexní plocha
kapsička na drobnosti
průstupy na palce
MÍNUSY
někomu nemusí vyhovovat navlékání přes hlavu
přetáčející se rukáv
HMOTNOST
207 gramů
CENA
kolem 2390 korun

Rukávy jsou zakončeny jednoduchou obrubou a přímým průstupem na palec. Provlečení palců těmito otvory zabrání vyhrnování rukávů a zároveň přispěje k zateplení dlaní. S pravým rukávem jsem měl trochu problém: Při oblékání se mi neustále překrucoval dírou na palec na druhou stranu. To může mít dvě vysvětlení ‒ buď je to rukama, nebo střihem.

Bunda je materiálově dobře vyvážená. Dobře ochrání před zimním počasím, zároveň ale běžce nepřehřívá a slušně odvádí přebytečnou vlhkost. Zároveň jste v ní dobře vidět na silnici za tmy. Kromě odrazkového rukávu máte s bundou na sobě další čtyři reflexní prvky. Je lehká a skladná.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články