Hlavní obsah

TEST: Opasek Kalenji. Malý a funkční společník pro mobil i trénink

Libor KalousSport.cz

Ledvinka? Ne tak úplně. Pásek? To také není přesné. Pokud běháte rádi jen s telefonem a párem klíčů, Decathlon má pro vás řešení, které je úsporné, levné a hlavně funkční. Je jím rozšířený opasek, který nepatří mezi sofistikované modely ledvinek na běhání, ale pro kratší distance splní své bez problémů. Tento model totiž nenabízí možnost upevnění vody.

Foto: www.decathlon.cz

Pásek na chytrý telefon Kalenji

Článek
Fotogalerie

První věc, která běžce zajímá, pokud se vydává trénovat, je, kam s klíči a telefonem, pokud je musí mít u sebe. Držet vše v rukách není komfortní pro běh a vložit telefon a klíče do jedné kapsy, není ideální, protože může dojít k poškrábání displeje.

U tohoto opasku je na tuto základní věc pamatováno rozdělením vnitřního prostoru na pravé straně, kde k něčemu podobnému nemůže dojít, což v dnešní době chytrých telefonů má své opodstatnění. Hodně běžců rádo poslouchá hudbu při tréninku. S tímto je samozřejmě spojen i otvor na levé straně, který je připraven pro protáhnutí kabelu od sluchátek.

V případě zaškobrtnutí má běžec poté volné ruce a může se snadněji vyhnout případnému zranění, což při držení telefonu a klíčů v ruce je o poznání obtížnější.

PLUSY
Hmotnost
Stabilita
Funkčnost
Upínání
Cena
MÍNUSY
Na holé kůži může dřít
CENA
209 korun

Pásek má nastavitelnou velikost obvodu pasu, kde je rozmezí přes půl metru. Je použitelný pro běžce s pasem od 40 do 95 centimetrů. Velikost kapsy na telefon je 15 × 8 centimetrů. Velikost kapsy na klíče je 3 × 8 centimetrů. Pokud jde o výrobní složení, má tato běžecká pomůcka následné parametry: 40 % polyamid, 10 % elastan, 50 % polyester. Pokud byste se rozhodli ledvinku prát, Decathlon doporučuje ruční praní k tomuto produktu, který zakoupíte za 209 korun.

Výhodou této ledvinky je, že má plochou kapsu, která zabraňuje nežádoucímu pohybu po těle, když běháte. Můžete ji upnout na holé tělo i oblečení, zde je na zvážení každého, jak citlivý je, co mu případně činí potíže při běhání.

Pokud tento opasek připnete vpředu, upínání budete mít u pravé ruky, pokud zvolíte připnutí na záda, bude vše přesně naopak. Zde opět záleží na preferenci každého běžce, co mu více vyhovuje. Plusem upínání je, že zavírací klipsna je jen pět centimetrů od těla ledvinky, takže nemusíte nic lovit za zády a vždy uvidíte na zapnutí před tréninkem i odepnutí po tréninku.

Reklama

Související témata: