Hlavní obsah

To je motivace. Nejvěrnější běžci dostanou vlastnoručně vyrobené koule

Praha

Odměnit nejvěrnější, přijít s originálním nápadem, který by nekopíroval? Někdy složité, ale jde to. Organizátoři bežeckého seriálu RunTour ukázali, že mají nevšední dárek. „Naši masteři loni dostávali trofeje ve tvaru koulí. Tak si je oblíbili, že si o ně začali psát i letos. Jsme rádi, že jim můžeme vyjít vstříc a koule jsme se rozhodli vlastnoručně vyrobit,“ nechal se slyšet za organizátory Richard Valoušek.

Foto: RunTour

Koule jako běžecký dar. Ty si přichystal pro nejvěrnější RunTour.

Článek

Na vánoční stromek a zdobení je ještě čas, ale tady rozdají ozdoby už o něco dříve. V průběhu listopadu bude tým RunTour vyrážet do skláren a vlastnoručně vyrábět celkem 180 trofejí ve tvaru koule. Právě tolik běžců totiž v letošním roce získalo titul Zlatého RunTour mastera, tedy běžce, který se seriálem odběhl 7 nebo 8 závodů.

Organizátoři všechny závody vyprodali, navíc se jim podařilo vybrat milión korun pro nadaci Leontinka, která se věnuje zrakově postiženým.

„Jsme rádi, že se nám podařilo zrealizovat možnost vlastnoruční výroby vítězných koulí. Jejich výroba chvíli potrvá, ale na konci listopadu už by je měli mít první majitelé doma," těší Valouška.

Pivo a koule do ruky

RunTour uspořádal letos osm závodů v osmi městech, těch se účastnilo necelých patnáct tisíc běžců všech věkových kategorií. Z toho dospělých bylo kolem jedenácti tisíc. V příštím roce se tento běžecký seriál o jeden závod rozroste. Na konci května se rozběhne Ústím nad Labem.

„Do konce listopadu chceme udělat posezení v jedné z pražských restaurací. Každý zlatý RunTourák si tak na nás bude moci dát pivo, podělit se s námi o své zážitky ze závodů a vzít si svou trofej," dodává Valoušek.

Reklama

Související témata: