Hlavní obsah

Usmrtilo ho auto. Do hrobu šel ve sportovním

Praha

Atletický svět Severní Ameriky přišel o dalšího z velkých běžců po další zbytečné autonehodě. Populárního běžce Garyho Ferrara smetl ze silnice projíždějící automobil. Atlet později zemřel v nemocnici na následky těžkých zranění. Ferrarovi bylo necelých 70 let. Bývalý policista byl zarytým maratoncem a na svém kontě měl i delší závody.

Foto: Profimedia.cz

Populárního atleta zabilo auto. Pohřeb měl ve svém stylu. (ilustrační foto)

Článek

Jedno květnové sobotní ráno vstal Gary Ferraro v pět hodin ráno, aby si mohl zaběhnout svůj oblíbený pravidelný sobotní trénink na vzdálenost 26 kilometrů. Jeho žena ještě v polospánku zaslechla z kuchyně šramot, když si manžel vařil kávu. Netušila, že propásla poslední příležitost, kdy mohla svého muže vidět živého. Když kolem šesté hodiny ráno pracovala na předzahrádce jejich domu, přišel jí jeden ze zasahujících hasičů sdělit zdrcující zprávy.

Populární běžec byl ikonou atletického klubu v Louisville, kde býval k vidění i několik hodin denně, jak trénuje na páse, eliptickém trenažéru nebo posiluje tělesné jádro a horní polovinu těla. Ferraro se do sportu pořádně opřel až v době, kdy odešel do důchodu od policie v Los Angeles. Pravidelně cvičil a běhal a účastnil se běžeckých závodů od pěti kilometrů po 50 mil. Svou fyzickou kondicí se Ferraro ve svém věku mohl srovnávat se čtyřicátníky. Byl rovněž znám svým obrovským smyslem pro humor.

K neštěstí došlo na silnici 42 táhnoucí se podél malebných farem s výběhy pro koně. Tudy také vede cyklistická část louisvillského ironmana. Rychlost pro auta je zde omezená a cesta je mezi trénujícími běžci, cyklisty a dalšími velmi oblíbená. Přesné příčiny srážky zatím nejsou zcela jasné, policie však uvedla, že řidič dotyčného automobilu s vyšetřovateli plně spolupracuje.

Po běžci zůstali tři děti a sedm vnuků. V únoru tohoto roku oslavili s manželkou 50. výročí svatby. Truchlící rodina vystrojila Ferrarovi pohřeb ve stylu, jaký měl on sám nejraději. Všechny příchozí požádali o účast na smutečním obřadu ve sportovním oděvu. Zemřelého pochovali v jeho oblíbeném běžeckém oděvu a běžeckých botách.

Reklama