Hlavní obsah

V sedmi letech drží tři světové rekordy. Kde skončí za deset let?

Praha

V sedmi letech se blýskl juniorským olympijským rekordem. Navíc si pro něj přiběhl bos. Daniel Skandera z Kalifornie je už jako malé dítě výjimečným běžcem. A nejde jen o tento rok. Jeho posledním významným úspěchem byla výhra na národním juniorském olympijském mistrovství v Jacksonville na Floridě, když vyhrál o 13 sekund závod na 1500 metrů. I jeho výkony patřily v roce 2015 k těm, které mezi běžci zaujaly.

Foto: Empire Runners Blog

Daniel Skandera v sedmi letech ukázal, že nadání pro běhání má.

Článek

Jeho výhra se rýsovala od začátku. Konkurenti nastoupili na dráhu ve speciální běžecké obuvi, ale ta jim nestačila, vyhrál kluk, který běžel bez bot. Skandera postupně navyšoval náskok, který byl v cíli nakonec třináct sekund. Držel strojové tempo, neztrácel dynamiku a v cílové rovince ještě dokázal přidat. Doběhl v čase 5:08:52 a překonal předchozí rekordní čas o tři sekundy. Čtyřiatřicet pronásledovatelů skončilo za ním. Na opačné straně byl sedmiletý král.

„Běhání se mi líbí, protože můj táta byl běžec a rád vyhrával. A také proto, že rád běhám se svým starším bratrem Abrahamem," nechal se slyšet pro Empire Runners Blog.

První tři místa
1. Daniel Skandera5:08.52
2. McKay Wells5:21.72
3 Tristan Petillon5:27.43

Závod, který byl vypsán pro věkovou hranici sedm až osm let, měl jasného lídra. Jemu přitom bylo sedm. Kluk z Kalifornie se ale nezjevil jako přízrak, rekordní časy drží i ve věkové kategorii pěti a šesti let. Teď přidal jen další významný zápis do svého sportovního životopisu.

„Je nás jedenáct, téměř dvanáct, všichni v mé rodině běhají. Rád chodím bos, protože to není těžké, mé nohy jsou pak rychlejší. Boty mám ale rád ven na stezky, do přírody," dodal kluk, který rád hovězí.

Bude o něm slyšet i za deset let?

Světové rekordy na jednu míli
Kategorie do pěti letDaniel Skandera6:33.3
Kategorie do šesti letDaniel Skandera5:44.5
Kategorie do sedmi letDaniel Skandera5:44.5
Kategorie do osmi letMike Assumma5:36.6
Kategorie do devěti letRobbie Barrios5:19.6
Kategorie do deseti letJonah Gorevic5:01.5

Reklama

Související témata: