Hlavní obsah

Akce kulový blesk. Česká šampionka jede dobývat Ameriku

Praha

Akce kulový blesk v podání zápasnice MMA Magdalény Šormové se stala realitou. Před týden se dozvěděla o nabídce, která se neodmítá. Jede bojovat do USA, představí se v prestižní ženské organizaci Invicta FC. Češka vyrazí za velkou louži v pozici šampionky organizace WWFC. Tento pás obhájila na začátku března v Kyjevě. V Kansasu se 3. května představí zápasnice, která má 7 výher a 1 porážku. Domácí soupeřka Kay Hansenová má bilanci 4:2.

Foto: Facebook: Kay Hansen

Kay Hansen a Magdaléna Šormová, soupeřky, které se potkají 3. května na galavečeru organizace Invicta FF.

Článek

Ideální je na přípravu mít dva až tři měsíce, vy máte tři týdny, je to pravda?

O zápase jsem se dozvěděla asi před týdnem, což není úplně ideální z hlediska tréninku, dělání váhy, ale i z organizačního hlediska.

Takže fofr?

Musí se vše prostě udělat hrozně nahonem.

Kdo zápas v Americe dohodl?

Zápas domluvil zprostředkovatel ze Švédska. Už mně dohodil zápas na Ukrajině a nějakou dobu spolupracuje s mým trenérem Danem Bartákem. Mám dohodnutý pouze jeden zápas a takto mi to vyhovuje. Mít smlouvu má samozřejmě své výhody, ale bez ní má člověk více volnosti a méně závazků. Ovšem shánění zápasů je potom komplikovanější.

Co víte o soupeřce?

Já osobně jsem zatím moc její předchozí zápasy nezkoukla, ale trenér ano. Má čtyři výhry a dvě porážky, je komplexní, a navíc až na jeden zápas má všechny fighty v Invictě, takže rozhodně ji nepodceňujeme.

Magdaléna Šormová s pásem šampionky WWFC. Jak viděla svůj poslední zápas?Video: Archiv: Daniel Barták

Poletíte do USA s dostatečným předstihem kvůli aklimatizaci?

Letíme tři dny před vážením. Chtěli jsme dříve, ale bohužel to rovnou koupili takto. Letí se mnou trenér Dan Barták, myslím, že už rozcvičování před zápasem máme hezky sehrané a u klece je skvělý. Pak se mnou ještě letí můj partner Alan Svoboda, trenér z SKS Arény Kladno, ten mě drží zase po psychické stránce, při dělání váhy atd.

Je následující zápas tím největším v kariéře?

Zápasy v různých organizacích mají odlišnou prestiž. Taky rovněž hodně záleží, s kým má člověk zápas, ne jenom kde. Často se tohle ukáže až s odstupem času. Třeba Bára Polaková, která také trénuje v Penta gymu, měla první zápas s Němkou, která měla spíše malé zápasové zkušenosti a za nějakou dobu šla právě v Invictě o titul. Tehdy se nezdála, ale nyní má zápas s ní trochu jinou váhu. Takže uvidíme...

Tak jinak, je tento zápas splněným snem?

To úplně ne, jsem ovšem moc ráda za tu příležitost. Chtěla bych mít zápas v UFC, možná hlavně právě pro prestiž organizace.

Vás MMA neživí, jak ladíte tréninky s prací?

Mám práci sice na částečný úvazek, ale v praxi se občas stane, že jsem tam třeba i 60 hodin týdně. Snažíme se tohle zredukovat, protože to opravdu nejde skloubit s trénováním, jsem pak ráda, když dám čtyři tréninky týdně, a to je prostě málo.

Nemáte někdy chuť z kolotoče MMA vyskočit?

Poslední dobou ne, ještě jsem toho neodzápasila dost. Dříve jsem tu chuť měla, ale to bylo spíš z frustrace, že jsem měla zápasy často zrušené nebo jsme nemohli nic sehnat.

Věříte, že přijde den, kdy vás bude MMA živit?

Nevěřím, hlavně kvůli tomu, že bych to tak ani nechtěla. Potřebuji dělat něco, co má přesah, a to jen zápasení samo o sobě nemá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články