Hlavní obsah

Americký expres stanovil nový rekord UFC. Jak na to reagoval McGregor?

Las Vegas

Jeden z nejhezčích zápasů v historii MMA. Tak mnozí popisují víkendový souboj mezi Maxem Hollowayem a Yairem Rodríguezem. Z cenného vítězství se nakonec radoval prvně jmenovaný, který navíc zdolal hranici 3000 úderů, což se žádnému jinému bijci doposud nepovedlo. I proto je mnohými titulován jako nejlepší boxer organizace. Holloway je zkrátka mašina na rekordy.

Foto: UFC

Max Holloway (vpravo) dokázal Yaira Rodrígueze porazit na body.

Článek

Dosud největší počet přesně mířených úderů měl na svém kontě legendární George St- Pierre, který atakoval hranici tří tisíc úderů, konkrétně se zastavil na čísle 2591. Kanadský zápasník ovšem číslo nedokázal zaokrouhlit, neboť před čtyřmi lety ukončil kariéru. Dalším v pořadí je stále aktivní veterán Frankie Edgar, kterému chybí zhruba 500 úderů.

Holloway ovšem i ve svých devětadvaceti letech dokázal vystoupat na hranici 3000 úderů, kterou se mu povedlo nastřádat během 29 zápasů. Během souboje s již zmiňovaným Rodríguezem nastřádal dalších 251 zásahů, což v přepočtu znamenalo stanovení nového rekordu, který aktuálně čítá 3056 úderů.

Zápasníci s největším počtem celkových úderů
Max Holloway - 3056 úderů
Georges St-Pierre - 2591 úderů
Frankie Edgar - 2479 úderů
Nate Diaz - 2386 úderů
Jon Fitch - 2185 úderů

K překonání rekordu se vyjádřil také kontroverzní zápasník Conor McGregor, kterému se nelíbilo Hollowayovo označení nejlepší boxer organizace. „Nejlepší boxer? Ani ho*no. Ten frajer schytal nejvíc ran v historii UFC. Nejvíc  zásahů neznamená, že je nejlepší boxer. Omlouvám se, a to mám toho kluka rád," vyjádřil se Ir na svém Twitteru.

Američanovy statistiky ovšem ovlivňuje fakt, že hned šestnáct z celkových devětadvaceti zápasů nabídlo všechny vypsané minuty. Holloway navíc hned šestkrát zápasil v pětikolové bitvě, dohromady v kleci strávil 5 hodin a 47 minut, což znovu znamená rekord.

Pro Hollowaye se však nejedná o jediné rekordy. Doposud získal nejvíce bonusů, rovněž schytal nejvíce signifikantních úderů ze všech zápasníků.

Reklama