Hlavní obsah

Argentinský boxer vzdoruje koronaviru, na zahradě trénuje s činkami z cementu

Buenos Aires/Praha

Nehodlá se vzdát svého olympijského snu. Argentinský boxer Yamil Peralta se nemůže plně připravovat na vrchol kariéry. Vláda v jeho domovině totiž kvůli pandemii koronaviru zavedla striktní karanténní opatření, a sportoviště v zemi tak zůstávají zavřená. Devětadvacetiletý bojovník se ale se situací vypořádal a na zahradě domu jeho tchána si vybudoval vlastní posilovnu. Na to, jak cvičí s improvizovaným načiním v podobě činek odlitých z betonu, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Argentinský boxer se připravuje na olympijské hry v improvizovaných podmínkách.Video: sntv

 
Článek

Peralta má za sebou už dvě olympijské účasti v Londýně 2012 a v Riu 2016. Tu třetí mu prozatím překazila pandemie koronaviru. Kvůli ní se navíc na příští rok odloženou olympiádu v Tokiu nemůže standardně připravovat.

Peralta se ale i tak hodlá za rok v Japonsku předvést v co nejlepším světle. Na zahradě u svého domu proto cvičí s betonovými činkami nebo obřími pneumatikami, které mu poskytl jeho kamarád z místní prodejny gum.

Jeho denní rutina začíná o půl šesté ráno cestou do zaměstnání, Peralta pracuje pro firmu zabývající se svozem odpadů. Pak se devětadvacetiletý sportovec uchyluje na zahradu svého tchána, kde cvičí prakticky do setmění.

„Mým cílem je zisk zlata, žádné jiné ambice nemají význam. Stane se to, co se musí stát, ale člověk nesmí být rezignovaný. Musíte od začátku jít jen pro vítězství," prohlašuje odhodlaně.

Reklama

Související témata:
Cement