Hlavní obsah

Bylo to trapné. Boxer se přiznal, že pokousal soupeře v ringu

Praha

Kousal, ale dělal, že nic. Po pár dnech je vše jinak. Boxer Kash Ali se omluvil, že okusoval během boxerského zápasu Davida Priceho. „Omlouvám se všem fanouškům boxu, mému týmu, mé rodině, britskému boxu, Davidovi Priceovi, jeho týmu a jeho rodině. Jsem opravdu v rozpacích ohledně toho, co se stalo,“ zveřejnil na svém Facebooku omluvu sedmadvacetiletý Brit.

Foto: Lee Smith, Reuters

David Price nemůže uvěřit, Kash Ali se do něj zakousl.

Článek

Incident proběhl o víkendu v Liverpoolu. Nakonec se z duelu mezi provazy stalo nechutné divadlo. Price vyhrál diskvalifikací, když jej soupeř během zápasu několikrát kousl. Nejdříve si našel rameno, což mu ještě u rozhodčího prošlo, až v pátém kole přišel konec poté, co Ali několikrát hryzl soka do břicha. Po tomto nesportovním chování byl duel ukončen.

„Příležitost mi pomohla a ti, kteří mě znají, včetně Davida, mohou dosvědčit, že moje chování v sobotu nebylo opravdovým odrazem toho, kdo jsem. Mluvil jsem s Davidem a opravdu si vážím toho, že prokázal velkou důstojnost v tom, jak se s touto záležitostí vypořádal a milostivě přijal mou omluvu. Přiznávám, že to bylo pro mě trapné. Nikdo tak špatné chování neocení," kál se Ali.

Hned po zápase se poškozený Price vyjádřil a měl jasno. „Nechci se dělit o ring s takovým zvířetem. Dal jsem pár ran a přišlo mi, že úplně ztratil hlavu," citoval server theguardian.com Priceho. Po pár dnech emoce ustoupily a podle slov hříšníka, měl pokousaný boxer přijmout omluvu.

Nejslavnější boxerský kousanec v historii drží Mike Tyson, který v roce 1997 ukousl kousek ucha soupeři během vyhecovaného boje. Když Evander Holyfield ucítil bolest, vyskočil z klinče bolestí. Následně kamery odhalily proč. Kus pravého ucha mu chyběl a on krvácel. Tak daleko nesportovní epizoda ze soboty naštěstí nedošla.

Reklama

Související témata: