Hlavní obsah

Bývalého kanonýra Rooneyho láká boxerský ring, už se jedná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dost možná se schyluje k senzaci. S nečekaným zápasem v boxerském ringu je v poslední době spojován legendární kanonýr Wayne Rooney, který se po konci kariéry fotbalisty v roce 2021 přesunul na trenérskou pozici. Zahraniční servery informují, že už se ohledně premiéry někdejšího anglického reprezentanta vedou v boxerském světě rozsáhlá jednání.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý fotbalista Wayne Rooney je spojován s premiérou v boxu.

Článek

Osmatřicetiletý Rooney, který byl v lednu letošního roku již po 83 dnech koučování vyhozen z Birminghamu, se nikdy netajil vášní k boxu. Rukavice mu nejsou cizí, totéž boxerský pytel. Těchto nečekaných dovedností se nyní pokouší využít organizace zaměřující se na zápasy mezi šestnácti provazy s názvem Misfits Boxing, která je mezi fanoušky populární, a to i díky působení celebrit typu interpreta KSI či internetového baviče Logana Paula.

Podle serveru Dailymail Rooney skutečně uvažuje nad boxerským duelem a vyzvídá, jaké potenciální zápasy by mu mohly být nabídnuty. K šokující premiéře mezi provazy by prý mohlo dojít někdy v květnu, tedy ve stejném měsíci, během nějž má dojít i k ostře sledované bitvě o všechny světové tituly v těžké váze mezi Britem Tysonem Furym a Ukrajincem Oleksandrem Usykem.

A pokud by ani tentokráte k bitvě mezi Furym a Usykem z některých důvodů znovu nedošlo, údajně vysílací partneři hledají nový trhák, který by alespoň zčásti pomohl zamazat mezeru ve výdělcích a sledovanosti. Tím pravým ořechovým byl mohl být právě Rooneyho debut v ringu, čímž by populární organizace do svých řad zlanařila nečekané, ale zároveň vysoce sledované jméno.

Není tajemstvím ani fakt, že obchodní partner Mams Taylor, který je úzce spojen s organizací, pro niž vyhledává nové hvězdy, v minulosti prozradil, že jedná s některými fotbalisty právě ve spojitosti s boxem. „Mám na mysli pár fotbalistů, které zatím nebudu jmenovat, protože k tomu skutečně může dojít,“ prozradil v lednu pro SunSport. Později na povrch vyplavala informace, že by zájem mohl mít Wayne Bridge, rovněž bývalý profesionální fotbalista.

Výrazněji se však spekuluje o legendárním Rooneym, jehož život by tak mohl pocítit novou dávku adrenalinu. Sám někdejší útočník Manchesteru United či Evertonu dokonce už před časem zkoušel za některý z boxerských duelů lobbovat, tehdy se ale debaty vedly spíše v humorném kontextu.

„Wayne mi napsal, že bychom si to spolu měli rozdat. Samozřejmě jsem řekl, že ne. Prostě to nechci. Pokud na tom Wayne trvá, tak si myslím, že by bylo fajn ho mít pod sebou,“ vyjádřil se KSI, internetová osobnost a profesionální boxer, který má za sebou výhru nad Loganem Paulem a porážku s Tommym Furym, sourozencem populárnějšího Tysona Furyho.

Jak reálná je Rooneyho premiéra v boxu, napovědí až následující měsíce či týdny.

Reklama

Související témata: