Hlavní obsah

Český zápasník náhle zemřel. Komunita bojových sportů se rozhodla pomoct

Před týdnem odešel nečekaně a komunitu bojových umění opustil Petr Leheň. Zápasník a trenér náhle zkolaboval a dva týdny bojoval s nádorem na mozku, ale tento souboj, bohužel, prohrál. Nejvíce se nyní trápí jeho rodina, zemřel a už nikdy neuvidí vyrůstat a radovat se své dcery. Jedna má čtyři roky, druhá jen tři týdny. Té si užil jen jeden týden.

Foto: Czechfighters.cz

Petr Leheň.

Článek

"Toto byl, je, můj kamarád Petr, bojovník, se kterým jsme se roky vídali v gymu a trénovali spolu. Mladej a suprovej kluk, který žil životem podobným tomu mému. Před pár dny náhle zemřel, zůstala po něm přítelkyně a dvě dcerušky, z nichž jedné jsou pouhé tři týdny. Pokud byste chtěli, je možnost podpořit holky přes Nadační Fond Babylon," zveřejnil na sociálních sítích zprávu zápasník Lukáš Dvořák.

Česká komunita bojových sportů se k pomoci postavila čelem, ukázala srdce a postupně začaly stovky lidí zasílat finance na sbírku pro děti, které tu zůstaly po zápasníkovi. Finance se mohou zasílat stále. Kdo má zájem jakkoliv přispět, může na číslo účtu 1024355898/6100. Do poznámky je nutné uvést jméno Petr Leheň.

Petrova přítelkyně a matka jeho dcer, Petrovi rodiče i bratr i přes nesmírnou bolest vyjadřují celé široké sportovní komunitě a všem Petrovým kamarádům poděkování za obrovskou vlnu solidarity. "Děkujeme vám všem, kdo jste Péťu měli rádi."

Petr Leheň byl svěřencem pražského Hanuman Gymu a také oficiálním licencovaným trenérem muaythai III. třídy C.M.T.A., patřil mezi mladé, nadějné sportovce a svými výkony vždy bavil fanoušky bojových sportů.

„Odešel jeden z nás, a to bez výstrahy. Fighter z Hanuman Gym Praha prohrál svůj short notice zápas s těžkou nemocí. Zůstala tu sama jeho žena s dvěma malými dětmi. Té mladší jsou teprve tři týdny. Pojďme, prosím, každý, koho tu mám, přispět jeho mladé ženě, vdově a matce dvou krásných dcer nějakým finančním darem. Petr by byl vděčný a já budu taky. Odpočívej v pokoji," požádal o pomoc také trenér a zápasník Petr Ondruš.

Reklama