Hlavní obsah

Další vítězství pro Jílkovou. Sportovní multitalent ovládl boxerský turnaj v Rumunsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno teprve patnáctiletá česká thaiboxerka, boxerka a hokejista Viktorie Jílková si připsala další sportovní úspěch. Na boxerském turnaji v rumunském Brašově dominovala proti zkušenější řecké soupeřce.

Foto: archiv Viktorie Jílkové

Patnáctiletá česká boxerka Viktorie Jílková si připsala další sportovní úspěch. Na turnaji v rumunském Brašově dominovala.

Článek

Do Brašova se sjelo více než 200 mladých boxerů z dvaadvaceti států s tím, že Jílková startovala v kategorii kadetek do 54 kilogramů. Díky losu byla navíc nasazena rovnou do finále turnaje, ve kterém vyřídila Řekyni Marii Georgopolouovou 5:0 na body.

"Řekyně je o rok starší a ve finále byla hned dvakrát počítánu. Poprvé v prvním kole a podruhé ve třetím. Hlavně proto, že Viki celý zápas dominovala a rozdávala údery, poradila si tak s velkou silou Řekyně, takže si určitě zaslouží pochvalu," hlásil bezprostředně po zápase otec Lukáš Jílek, který Viktorii trénuje.

"Zápas byl od začátku ve vysokém tempu, takže to bylo velmi náročné. Soupeřka byla sice o něco menší ale opravdu silná s tím, že chodila pořád dopředu. Mám velkou radost, že jsem vyhrála 5:0 na body. Chtěla bych poděkovat všem za podporu," pokračuje Viktorie.

"Trochu nás mrzelo, že nebylo ve váhové kategorii do 54 více holek, ale Viktorie tady ve volném čase spárovala se Švýcary a Rumuny a s nikým neměla problém," dodává Jílek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články