Hlavní obsah

Dojde na britskou válku! Fury zná jméno soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situace se znovu mění. Boxerská organizace WBC nakonec rozhodla o tom, že šampion Tyson Fury musí zahájit vyjednávání s Dillianem Whytem o titulovém zápasu mistra světa těžké váhy. Obě strany nyní mají 30 dní na to, aby se dohodly na podmínkách souboje. Podle BBC připadá v úvahu únor nebo březen.

Foto: Nicola Adams

Tyson Fury naposledy zápasil proti Dillianu Wilderovi, kterého knokautoval v jedenáctém kole.

Článek

Furymu se přitom povedlo udržet titul v souboji proti Deontayi Wilderovi. Toho při dokončení trilogie dokázal knokautovat v jedenáctém kole. Následně se nabízela otázka, kdo se Furymu postaví v příští obhajobě. V médiích se přitom nejčastěji skloňovalo jméno Dillian Whyte, což by znamenalo souboj dvou Britů.

Je to přitom sotva pár týdnů, co organizace WBC dala Furymu při volbě soupeře pro příští obhajobě volnou ruku. Brit si proto mohl vybrat kohokoliv z žebříčku, přičemž mohl vynechat Whytea. Ten přitom drží prozatímní titul a na pozici jedničky je více než tisíc dnů.

Nyní se však situace změnila a na souboj dvou Britů zkrátka dojde. Oběma stranám navíc začala třicetidenní lhůta, během které se musí domluvit na podmínkách zápasu. Pakliže by se to nepovedlo, hrozí jím finanční postih. Podle zahraničních médiích dává největší smysl březen příštího roku, avšak vše závisí na obou stranách. Rovněž se uvažuje o uskutečnění zápasu v Cardiffu nebo Manchesteru.

WBC změnila své rozhodnutí poté, co se nepodařilo domluvit zápas o jednoznačného krále těžké váhy proti Oleksandru Usykovi. Ten by se v příštím roce měl podruhé utkat s Anthonym Joshuou, který aplikoval právo na odvetu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.