Hlavní obsah

Dvoumetrový obr uhájil neporazitelnost! Šampion Fury tvrdým zvedákem sestřelil soupeře

Znovu to dokázal. Britský šampion Tyson Fury v ostře sledované bitvě obhájil svůj pás krále těžké váhy organizace WBC, v šestém kole totiž drtivě knokautoval krajana Dilliana Whytea. Třiatřicetiletý Brit tak i ve svém třiatřicátém profesionálním zápase kariéry uhájil neporazitelnost.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Tyson Fury obhájil titul organizace WBC, v šestém kole knokautoval Dilliana Whytea.

Článek

Nástupy obou zápasníků se pořádně protáhly, divákům to ale v žádném případě nevadilo. Naopak si zaplněný stadion ve Wembley, kde bylo 94 tisíc fanoušků, užíval každou vteřinu a i předzápasové okamžiky se nesly v parádní divácké atmosféře.

Úvod zápasu přinesl z obou stran spíš oťukávanou, žádná větší akce se nekonala a diváci tak na první vážnější přestřelky s napětím čekali. Whyte přesto působil nesmírně sebevědomě, zejména v prvních minutkách byl aktivnější a nejednou jeho dělovky prolétly těsně kolem soupeře. Fury však zůstal maximálně pozorný a do ničeho se bezhlavě netlačil.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Britský šampion Fury knokautoval svého krajan Dilliana Whytea, čímž uhájil neporazitelnost.

Britský šampion měl v zápase značnou výškovou výhodu, navíc v jeho prospěch hrál i rozsah paží, s čímž dokázal skvěle pracovat. Právě práce na větší vzdálenosti dělala soupeři pořádné problémy. Whyte se tak musel ke kombinacím hodně přibližovat a v některých případech pořádně riskoval. Nebojácný vyzyvatel přesto úvodních devět minut zvládl bez výraznějších problémů.

Následně se začalo klinčovat a jeden takový klinč oba boxeři vyprovodili výměnou slov. A právě od tohoto okamžiku se v ringu strhla mnohem zajímavější přestřelka, kterou si vychutnával především Fury. Chybět pochopitelně nemohla ani první krev, která se pro změnu objevila u obočí sebevědomého soupeře. Diváci byli ve varu, to nejlepší ale teprve přišlo.

I když aktivita obou Britů v následných minutách trochu polevila, paradoxně záhy přišel nesmírně překvapivý moment. Fury v závěru šestého kola vypálil neskutečně tvrdý zvedák, po kterém šel soupeř k zemi. Whyte se sice ještě postavil na nohy, jenomže byl natolik otřesený, že sudí duel ukončil. Zaplněné Wembley rázem začalo opěvovat svého hrdinu.

Třiatřicetiletý Fury si pozápasovou řeč náležitě užil, ani v tomto případě nechyběla vítězná píseň "American Pie", ke které se přidalo i početné publikum. Britský šampion poté sice potvrdil konec kariéry, ale jeho slova v tomto směru nevyzněla zcela definitivně.

"Slíbil jsem své krásné ženě Paris, že po třetím duelu s Wilderem ukončím kariéru. Myslel jsem to vážně. Ale dostal jsem nabídku bojovat doma ve Wembley, což jsem dlužil každému člověku ve Spojeném království. Teď, když je všechno hotovo, si myslím, že to byl poslední zápas pro Gypsy Kinga. Fantastický způsob, jak odejít, děkuju Velká Británie!" vyjádřil se Fury po zápase.

Šampion organizace WBC navíc smekl i před svým soupeřem. "Dillian Whyte je válečník a věřím, že v budoucnu bude mistrem světa. Ale dnes narazil na skvělého boxera. Jsem jedna z největších těžkých vah všech dob, na což Dillian dnes večer doplatil. Nepředvedl žádnou ostudu, je to tvrdý muž, který je silný jako býk a má srdce lva," vysvětlil více než dvoumetrový obr.

Reklama

Související témata: