Hlavní obsah

Fury oznámil, že bude mistrovský pás WBC proti Whyteovi obhajovat v dubnu

Mistr světa v těžké váze Tyson Fury oznámil, že bude obhajovat pás šampiona organizace WBC proti Dillianu Whyteovi 23. dubna. Titulový zápas by se měl uskutečnit v Británii, vlasti obou boxerů. Informaci o termínu zatím nepotvrdil žádný z promotérů.

Foto: Getty Images

Tyson Fury

Článek

Dosud neporažený Fury loni v říjnu obhájil pás šampiona WBC v Las Vegas po vítězství nad americkým rivalem Deontayem Wilderem k.o. v jedenáctém kole. Původně Fury usiloval o takzvaný sjednocovací souboj s krajanem Anthonym Joshuou, jenže ten o zbylé pásy hlavních organizací WBA, IBF a WBO přišel v září po porážce od ukrajinského vyzyvatele Alexandera Usyka.

Povinného vyzyvatele Whytea oznámil World Boxing Council v prosinci. "Nikdy v životě jsem nikoho nepodcenil, a proto nastoupím do tréninkového kempu, abych Dillianu Whyteovi prokázal veškerý respekt, jaký si zaslouží," uvedl na twitteru Fury o soupeři, jenž bude boxovat o světový titul poprvé v kariéře.

Třiatřicetiletý Fury má za sebou v profesionálním ringu 32 zápasů. Až na jednu remízu všechny vyhrál, z toho 22 k.o.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.