Hlavní obsah

Fury šokoval! Po britské bitvě se chystá ukončit kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boxerská hvězda a mistr světa v těžké váze Tyson Fury šokoval svým vyjádřením na tiskové konferenci před titulovým zápasem s Dillianem Whytem. Britský boxer se právě po očekávaném dubnovém souboji proti svému krajanovi chystá ukončit kariéru. Jedná se o definitivní rozhodnutí, nebo o snahu přilákat pozornost?

Foto: Getty Images

Boxerský šampion Tyson Fury po posledním duelu.

Článek

Boxerský šampion Fury bude pás organizace WBC obhajovat 23. dubna na stadionu ve Wembley, kde se utká s krajanem Dillianem Whytem. Právě tento duel by mohl být pro prvně jmenovaného v jeho kariéře tím posledním.

„Jsem dvojnásobným nesporným mistrem světa. Mám 150 milionů liber v bance a nemám, co komu dokazovat. Jsem mladý, zdravý. Koupím si jachtu a budu si užívat," řekl Fury na tiskové konferenci v Las Vegas, kde propagoval blížící se zápas.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Frank Warren (@frank_warren_official)

Rozhodnutí o konci kariéry bylo pravděpodobně vyvoláno i dramatickou situací na Ukrajině, kvůli které si Fury nedokáže představit, že by se v budoucnu utkal s vysněným soupeřem Oleksandrem Usykem. Ukrajinský boxer se totiž připojil do teritoriální obrany Ukrajiny proti ruské vojenské invazi a v této souvislosti je vysoce pravděpodobné, že nedojde ani na odvetný souboj mezi Usykem a Joshuou, který je v plánu v polovině letošního roku.

Dosud neporažený Fury loni v říjnu obhájil pás šampiona WBC po vítězství nad americkým rivalem Deontayem Wilderem a hovořilo se o podobě jména pro obhajobu. Soupeře mu nakonec přidělila sama organizace WBC, která určila krajana Dilliana Whytea, jenž drží opasek prozatímního šampiona.

Reklama

Související témata: