Hlavní obsah

Fury znovu v centru pozornosti! Vyzval Joshuu, bitvu o Británii chce ještě letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světový boxerský šampion Tyson Fury nepřestává udivovat. Urostlý Brit ještě nedávno naléhal na střet s Ukrajincem Oleksandrem Usykem, za kterého do týdne požadoval 15 miliard korun. Nyní pro změnu přichází výzva směrem k Anthonymu Joshuovi, se kterým by se Fury rád poměřil ještě na konci letošního roku. Oba boxeři vzájemný střet již odsouhlasili, bude reálné ho uskutečnit?

Foto: Erik Verduzco/Las Vegas Review-Journal

Tyson Fury s pásem šampiona organizace WBC.

Článek

S definitivním odchodem do boxerského důchodu to z pohledu Tysona Furyho nevypadá vůbec vážně. Poté, co světový šampion v těžké váze organizací WBA, WBO a IBF Oleksandr Usyk oznámil, že si chce dát kvůli rodině pauzu až do února příštího roku, začal urostlý Brit spřádat další plány, jak se ještě letos dostat zpět mezi šestnáct provazů.

Více než dvoumetrový rohovník by fanouškům rád splnil dlouholeté přání o souboji s Anthonym Joshuou. Fury nyní svého krajana vyzval prostřednictvím sociálních sítích. „Myslím, že jste všichni slyšeli, že v příštích několika měsících budu boxovat. Ještě, než oznámím soupeře, musím to pro každý případ udělat," začal Fury na videu, ve kterém držel přes rameno získané světové tituly organizace WBC.

„Anthony Joshuo, vím, že jsi právě prohrál s Usykem a momentálně nemáš žádný zápas. Rád bych ti dal příležitost utkat se se mnou o světový titul v těžké váze organizace WBC. Máš za sebou 12kolový zápas, jsi v kondici a připravený. Dávám ti pár měsíců na přípravu. Jestli máš zájem, pošlu ti datum a můžeme si to rozdat," pokračoval překvapivě Fury.

Případný souboj s Joshuou by se bezpochyby zapsal mezi největší boxerské duely historie. „Bitva o Británii a o světový titul organizace WBC v těžké váze. Dej mi vědět, pokud máš zájem. Pokud ne, vyberu jiného soupeře," uzavřel svou výzvu britský boxer.

A netrvalo dlouho a vyjádřil se také Joshua, který nabídku přijal. „Ano, klidně. Na zápasech se ale nedomlouvám přes internetovou diskuzi, takže pokud to myslíš vážně, domluv to s 258 mgt (manažerská společnost zastupující Joshuu). V prosinci budu připraven," odpověděl Joshua, který má na kontě dvě porážky v řadě.

Obě strany sice zápas odsouhlasily, nyní ale bude nezbytný zájem i některého z promotérů. Jedno je jisté, v sázce bude znovu pořádný balík peněz, který by znovu pořádně otřásl dějinami boxerského světa. Pakliže k zápasu skutečně dojde, bude tomu tak v prosinci. V úvodu příštího roku se totiž dá očekávat sjednocovací zápas o všechny světové tituly s Oleksandrem Usykem.

Reklama

Související témata: