Hlavní obsah

Hlavní zápas v UFC skončil brutálně. Potomkovi Palestinců stříkala krev z oka

Las Vegas

Duel, na který se těšili všichni, kteří sledovali kartu 187 UFC Fight Night. Především kvůli Britovi Leonovi Edwardsovi. Muž, který je dle řady odborníků nedoceněný, se mohl přiblížit titulové bitvě. V zápase s Belalem Muhammadem však soupeře trefil tak nešťastně, že Američanovi s palestinskými kořeny začala téct krev z oka. Zápas byl jako NO Contest (bez vítěze) ukončen. Muhammad by neměl mít trvalé následky.

Foto: twitter:@espnmma, Twitter

Hrozivá rána, která zasáhla Belala Muhammada během hlavního zápasu karty 187 UFC Fight Night.

Článek

Nebyl to tak nabitý večer, jako minulý víkend, kdy byly k vidění hned tři titulové bitvy. Přesto se řada fanoušků bojových sportů těšila na uplynulou kartu víc, než kdy jindy. Leon Edwards, britský sympaťák, totiž skoro dva roky nezápasil a případnou výhrou by se pravděpodobně dostal k titulovému zápasu s nigerijskou "Nighthmare" - Kamaru Usmanem.

Soupeřem mu byl v Las Vegas Belal Muhammad, dvaatřicetiletý Američan a potomek palestinských přistěhovalců. Zápas probíhal v režii Edwardse a první kolo šlo jednoznačně za ním. Na začátku toho druhého se ale stala věc, při které museli mít husí kůži snad všichni fanoušci, kteří boj sledovali.

"Je mi to hrozně líto, vůbec nevím, co mám říct. Raději bych prohrál, než skončit zápas takhle," říkal v pozápasovém rozhovoru Brit, který trefil oko soupeře tak nešťastně, že Muhammad ihned padl a začal doslova řvát bolestí.

"Co teď budu dělat? Víte, byl to strašně dlouhý rok a půl (bez boje), soustředil jsem se na tuhle kapitolu a na cestu stát se světovým šampionem. Vrátím se a pak se stane tohle...," ještě se vrátil k incidentu muž, který kvůlu pozitivním testům soupeřů, lockdownu a zrušeným večerům v UFC, čekal na zápas takovou dobu.

"Jsem zlomený," dodal. Teď bude nejspíše vše záviset na prezidentovi organizace Dana Whiteovi, co s Edwardsem "udělá". A jaký duel mu nabídne příště. Pozitivem tak alespoň zůstává, že by Muhammadovo oko nemělo mít trvalé následky, jak ostatně už stačil napsat na twitterový účet.

Reklama

Související témata: