Hlavní obsah

Jsem rvavý typ a normálně kopat do lidí nejde, smála se česká medailistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká medailová sbírka na Evropských hrách se rozrůstá, poprvé do ní v Polsku přispělo taekwondo. V kategorii do 53 kg slavila čtyřiadvacetiletá Dominika Hronová bronz, k němuž se probila z oprav. „Dostala jsem druhou šanci a to byl jasný signál, že jdu do toho a zvládnu to,“ líčí.

Foto: Český olympijský tým

Bronzová taekwondistka Dominika Hronová.

Článek

Krakov (od našeho zpravodaje) ‑ Původně se věnovala sportovní gymnastice, ale té zanechala. „Bála jsem se skákat salta a podobné věci,“ přiznává. Sportovat ale chtěla dál a jako inspirace jí posloužil mladší bratr, který se původem korejskému bojovému umění věnoval.

„Jednou jsem se byla na něj podívat a trenér docela naléhal, abych ho zkusila taky,“ líčí. Nechala se přesvědčit a nelitovala. „Hned jsem si ho zamilovala a věděla, že to je sport pro mě,“ přiznává. Co jí nejvíce chytlo? „Na tréninku se odreagujete, můžete kopat do lidí, což normálně nejde,“ směje se. „Jsem rvavý typ,“ přiznává.

Foto: Profimedia.cz

Taekwondistka Dominika Hronová (vlevo) na archivním snímku.

Teď dosáhla na svůj největší úspěch. „Ještě ráno bych tomu nevěřila, ale dala jsem do toho vše a bronz je naprosto skvělý,“ jásala absolventka policejní akademie, která nyní studuje na ČVUT obor civilní plánovaní.

Taekwondo je už od her v Sydney 2000 pevnou součástí olympijského programu a o startu pod pěti kruhy sní také Hronová. „Postup ze žebříčku pro mě není aktuální, tam projde pět nejlepších, ale budeme se chystat na kvalifikaci příští rok,“ vyhlíží březnový turnaj v Berlíně fanynka formule 1 a Maxe Verstappena.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.