Hlavní obsah

Koleno na bradu, tvrdé lokty i rychlé ruce! Parádní řežby přinesly děsivé momenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diváci se rozhodně nenudili. Ve slovenském Šamoríně se uskutečnil turnaj OKTAGON Prime 5, který nabídl nemilosrdné řežby. V hlavním zápase uspěl Srb Bojan Veličković, který po kontroverzním výroku sudích porazil Mátého Kertésze. Děsivé koleno na bradu si k narozeninám nadělil Karol Ryšavý, výstavní dělovkou se pro změnu prezentoval Brazilec Kaik Brito. Zapomenout se nesmí ani na nečekanou jízdu v podání rozjetého Matouše Kohouta.

Už po minutě byl konec. Rozjetý Kaik Brito vyřídil Andreje KalašnikaVideo: Oktagon TV

 
Článek

Vrcholem turnaje byl souboj dvou bývalých titulových vyzyvatelů veltrové váhy. Na jedné se představil Srb Bojan Veličković, na té druhé Maďar Máté Kertész. Ve hře bylo opravdu hodně, vítěz se mohl dostat zpět k titulové šanci a očekávala se opatrná partie. To se ale nedělo a hned od úvodu se rozjela parádní štípaná. Několik čistě trefených úderů našlo svůj cíl a krev na sebe nenechala dlouho čekat. V závěru prvního kola se navíc prvně jmenovaný pokoušel o škrcení, které mu nevyšlo.

Zápas se i v dalších minutkách překlápěl z jedné strany na druhou. Kertész navíc těžil z kvalitního druhého kola, kdy byl v postoji výrazně přesnější, navíc dokázal doručit i takedown. Před poslední pětiminutovkou tak byl v roli favorita právě maďarský zápasník, který nepolevoval na aktivitě. Veličković měl i nadále plné ruce práce s obranou proti takedownům, což mu vzalo spoustu sil a koncovku tak ovládl jeho sok. Šok ovšem přineslo závěrečné bodování sudích, kteří jednomyslně označili vítěze právě Veličkoviće.

Překvapení pro všechny. V hlavním zápase přiřkli rozhodčí vítězství VeličkovićoviVideo: Oktagon TV

Parádní konec si připsal slovenský bijec Karol Ryšavý. Tomu se na poslední chvíli změnil soupeř a od Íránce Ibrahima Hosseinpoura tak mnozí nevěděli, co čekat. A nic jednoznačného to nebylo. Naopak byla k vidění parádní bitva, které nabízela nekompromisní okamžiky z obou stran. Zápas se přesto dostal až do třetího kola, kdy si Ryšavý pro sebe schoval narozeninový dárek v podobě děsivého kolena na soupeřovu bradu.

Krátké trvání měl souboj mezi Kaikem Britem a Andrejem Kalašnikem. Již po necelé minutě se ve středu klece strhla přestřelka, ve které Brazilec pořádnou bombou zamířil přesně na spánek. Soupeř to neustál, poroučel se k zemi, kde rozjetý Brito dokonal dílo zkázy. Brazilský zápasník tak napravil zaváhání z předchozího zápasu proti Petru Knížeti a vrátil se tak do hry o titulovou šanci veltrové váhy.

Řežba se čekala i od zápasu mezi Brazilcem Rafaelem Xavierem a polským bijcem Marcinem Lazarzem, což se také potvrdilo. Málokdo by ale čekal, že se boj protáhne na všechna tři kola. Zatímco úvod patřil polskému zápasníkovi, následné minuty byly v režii urostlého Brazilce, který nejednou se svým soupeřem zamával.

Parádní KO Karola Ryšavého. Vítězstvím nad Íráncem Hosseinpourem oslavil narozeninyVideo: Oktagon TV

Hrozilo to z obou stran, každou vteřinou tak mohl přijít finální úder. Ten ale nepřišel. Aktivněji nakonec působil právě Xavier, který jednomyslným výrokem sudích vydřel další výhru. Po zápase si navíc o vzájemný zápas řekl Karlos Vémola. "Další soupeř, kterého mam v hledáčku," zní na Instagramu.

Nekompromisní konec nabídl i Matouš Kohout. Němce Ardu Adase dokázal ve druhém kole po tvrdé kombinaci u pletiva poslat na zem, kde následovala precizní práce v podobě tvrdého ground and pound. Po čistě trefeném loktu přiskočil mezi oba zápasníky i sudí a bylo po zápase.

Nekompromisní loket Matouše Kohouta. Ve druhém kole poslal k zemi Němce AdaseVideo: Oktagon TV

Cennou výhru si připsal talentovaný Jakub Tichota, který do souboje s Finem Jannem Elonemem-Kulmalou vlétl ve velkém stylu. Po několika vteřinách trefil tvrdou pravou a soupeř spadl na záda. Konec to ovšem neznamenalo. Bitva se rázem přesunula na zem, kde se český bijec hned několikrát pokoušel o submisi.

Duel se možná trochu nečekaně protáhl až do posledního kola, kde byl k vidění tentýž obrázek boje. Tichota na zemi pracoval na výhodné pozici pro případné ukončení, velezkušený soupeř mu toho moc nedovolal, přesto se český bijec radoval z výhry na body.

Reklama

Související témata: