Hlavní obsah

Kozma ukázal tvrdé lokty, Ostravu bavily bitvy v kleci

Praha
Aktualizováno

Další porce bojových umění, MMA si získává více a více fanoušků. V sobotu večer byly k vidění zápasy v Ostravě na galavečeru Oktagon 5. Sport.cz nabídl pět předzápasů, které předcházely hlavní kartě, jenž startovala ve 20 hodin.

Foto: Facebook: Oktagon MMA

Bojvníci, kteří se představí na galavečeru Oktagon 5 v Ostravě: Jan Malach, Miloš Petrášek, Pavel Simandl a Michal Martínek.

Článek

Jako první šli na řadu dva čeští bojovníci. Jan Slováček vs. Tomáš Linh Le SY. Po druhém kole byl Slováček hodně rozkopaný, nakonec do třetího dějství nenastoupil, vzdal. „Tomáš kopal a kopal, nohu mi pořádně rozkopal," přiznal poražený, který měl před časem přetržené vazy.

V další bitvě se předvedly ženy. Veronika Rodová šla proti Polce Judytě Rymarzakové. Nechybělo mnoho a mohl být po prvním kole konec, ale Polka na zemi vydržela, ubránila se. Další už ne. Druhé bylo ukončené v čase 3:33 z pěti minut, demolici Češky na zemi soupeřka nevydržela.

Jan Široký a Jan Malach, vyhecovaná bitva, třetí díl na Oktagonu 5. Domácí Široký nastupoval za písně Jarka Nohavici Ostrava, fanoušci měli svého favorita. Rozhodnout se muselo ale v kleci. Ve druhém kole Malach předvedl koleno na bradu, po kterém byl Široký otřesený, ale spršku ran ustál, duel šel do třetího kola. Konce se ale nedočkalo, Široký soupeře uškrtil ve čtvrté minutě. „Tohle vítězství chutná hodně, užívám si to. Snad si lidi odnáší zážitek," řekl vítěz ještě v oktagonu.

Kozma se předvedl ve velkém stylu

Dále byl na řadě Michal Kotalík a Polák Mateusz Pasiak. Byl to rychlý duel. Nejdříve Kotalík vyfasoval tvrdou ránu, ale nakonec dostal soupeře za zem, ruce proměnil v granáty a po 88 sekundách měl po práci.

David Kozma a Polák Rafał Lewon, pátý předzápas. Rodák z Karviné se po dlouhé době předvedl před svými fanoušky. Ti nebyli zpočátku nadšeni, Polák ukázal velkou sílu, ale Kozma vše ubránil. Poté převzal iniciativu a je lokty promluvily. Lewon se nedočkal konce prvního kola, skončil v krvi. "Diváci řvali, slyšel jsem je, perfektní," děkoval vítěz, který ukončil válku v kleci šest sekund před koncem úvodního dějství.

Kromě klasických bitev v kleci se fanoušci mohli těšit na i atraktivní formát pyramidy. Čtyři bojovníci těžkých vah se v semifinálových zápasech budou ucházet o postup do finále, ze kterého vzejde historicky první šampión Oktagon MMA. Tyto zápasy vysílá živě O2 TV Sport. Na hlavní kartě od 20 hodin je sedm zápasů.

Reklama

Související témata: