Hlavní obsah

Krpálek má jasno, předčasně končí sezonu. Změna kategorie? Zatím nevím, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňský rok končil po obhajobě olympijského zlata s korunkou pro Sportovce roku na hlavě, letos jeho závěr tráví Lukáš Krpálek v lékařských ordinacích. Zranění třísel z turnaje v Tokiu si vyžádá delší péči, nejlepší judista české historie tak zrušil start na Masters v Izraeli.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Krpálek při nedávném tréninkovém kempu v Japonsku.

Článek

Budete muset na operaci?

Ze začátku zákrok hrozil, ale domluvili jsme, že to budeme léčit konzervativně. Chodím na obstřiky a injekce, přece jen za těch deset dnů se stav hodně zlepšil, snad to bude brzy dobré úplně. Nejdřív to vypadalo na tříselnou kýlu, pak svalová kýla a potahané přitahovače kyčelního kloubu… Není to na to, abych startoval na tak těžkém turnaji, byla by hloupost si udělat něco horšího. Masters jsme definitivně odřekli, radši se dám do kupy na další turnaje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lukas Krpalek (@lukaskrpalek)

Kdy by mohly přijít?

Ve druhé půlce ledna je Grand Prix v Portugalsku, pak Grand Slam v Paříži. Doufám, že rekonvalescence bude otázka týdnů, ne měsíců, protože další turnaje v rámci olympijské kvalifikace bych nerad vypouštěl. A příští rok máme mistrovství světa už v květnu, o měsíc později další Masters a na podzim mistrovství Evropy, to jsou klíčové turnaje.

Letošní rok pro vás byl hodně smolný, zranění vás potkalo hned několik…

Nebyl optimální, zranění bylo spousta, jsem rád, že jsem na některých turnajích vůbec mohl startovat. Když se zdálo, že jsem se z toho dostal, přivodil jsem si tříslo… Ale ten měsíc a půl jsem cítil zase drajv a sílu. O to víc mě mrzí, že jsem sezonu nedotáhl do zdárného konce.

Neuvažujete o návratu do kategorie do 100 kilogramů a souboji s lehčími soupeři?

Takové úvahy byly, ale ještě nevím…

Příští týden se bude vyhlašovat Sportovec roku. Koho byste volil za svého nástupce?

Ester by si to zasloužila. Za to, že obhájila olympijské zlato na snowboardu a byla i čtvrtá a pátá na lyžích, což je pro mě možná ještě cennější. A je úžasné, jak dokáže ty dva sporty skloubit.

Reklama