Hlavní obsah

Loučení v bouřlivé atmosféře! Český bijec se zapsal do historie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec dlouholeté, úspěšné kariéry. Navíc s vítěznou tečkou na závěr. Legendární Petr „Píno“ Ondruš ukončil zápasnickou kariéru ve velkém stylu. V pražské Lucerně se totiž konala jeho rozlučka, při které si to rozdal s Marianem Tůmou. Ondruš předvedl sebevědomý výkon, díky kterému si došel pro své poslední vítězství. Náležitě to ocenila také zaplněná hala, která se s českým bijcem přivítala i rozloučila vestoje v pozadí bouřlivé atmosféry.

Vítězná rozlučka Petra Pína Ondruše. Přemluví ho rodina k zápasnickému návratu? Video: Sport.cz

 
Článek

„Čekal jsem to horší. Ještě jsem si nechal zahrát písničku, jakože je čas odejít. Asi jsem s tím opravdu smířený," reagoval Píno, který byl po vítězném zápase uveden do Síně slávy bojových sportů.

Jednačtyřicetiletý zápasník si přesto nechává alespoň z části otevřená zadní vrátka. Před zápasem totiž existovala zhruba desetiprocentní šance, že by se v ringu znovu objevil. „Nechci dopadnout jako kluci, kteří to dělají do padesáti. Když si představím, že by ta příprava měla trvat ještě o něco déle, tak asi už ani nechci. Už i těch deset procent zkrouhnu na osm," vysvětlil s úsměvem Ondruš, který se během své kariéry proslavil také v MMA.

Double výhra pro tandem Lucie Sedláčková, Štěpán Horváth. Na oslavu se pořádně najedíVideo: Sport.cz

Při svém posledním kariérním vystoupení se utkal s Marianem Tůmou. Ten od začátku zápasu tahal za kratší konec provazu, přesto s legendárním soupeřem přežil až do závěrečného gongu. „Bude to asi klišé, ale nechtěl jsem to ukončit před limitem. Chtěl jsem si to trochu protáhnout. Mým cílem není vyhrávat před limitem."

Ondruš by se po konci kariéry chtěl více věnovat rodině a své organizaci I Am Fighter. „Rodina to na jednu stranu přivítala, na druhou stranu se po mně chtělo, aby mě v ringu viděl zápasit i ten nejmenší, kterému je patnáct měsíců," dodal Píno, který výhru stylově zapil pivem i se svým soupeřem.

Reklama

Související témata: