Hlavní obsah

Měl jsem temnější období, přiznal fighter Růžička. V kleci oslavil titul šampiona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak sám přiznal, měl temnější období. Nyní se ale jeden z nejtalentovanějších českých bijců Tadeáš Růžička plně soustřeďuje na kariéru sportovce, v níž zaznamenal další úspěch. V organizaci RFA se mu po suverénním výkonu povedlo vykřesat titul šampiona do 70 kg, slovenský rival Jacob Mikula byl bez šance a padl již ve druhém kole. „Pro tenhle pás jsem se hodně nadřel,“ ulevilo se šestadvacetiletému pražskému fighterovi, který se v rozhovoru pro Sport.cz vyjádřil právě i ke kauze s ním spojené, kdy měl napadnout neznámého muže v Praze.

Jiný Tadeáš Růžička? Měl jsem temnější období, Clash mi změnil život vzhůru nohama, myslel jsem, že můžu všechno, říká zápasníkVideo: Sport.cz

 
Článek

Měl slušně našlápnuto, leč během léta spatřilo světlo světa video z pražských ulic, kde měl řádit právě český talent. Pro jeho chování bylo policií dokonce zahájeno trestní stíhání, a dost možná se v nejbližších týdnech či měsících ukáže, jaké bude mít důsledky. „Ano, udělal jsem nějakou s prominutím kravinu, nevím, jak jinak to nazvat, ale chci jít dál jako sportovec,“ říká Růžička upřímně po víkendové bitvě v pražské UNYP areně.

Jak jste s výkonem spokojený?

Spokojený jsem hodně. Pro tenhle pás jsem se hodně nadřel, byl to můj čtvrtý zápas v organizaci a chtěl jsem to zakončit ve stylu a lidem ukázat, že jsem opravdu profesionální bojovník.

Byť jste vyhrál ve druhém kole, na konec to vypadalo už v úvodní rundě…

Už v prvním kole tam padly nějaké údery, ale také jsem inkasoval. Soupeř rozhodně překvapil. Jsem šťastný, že to dopadlo tak, jak to dopadlo, a že jsem splnil prognózu o konci v prvním nebo druhém kole.

Překvapení na společném galavečeru RFA a IAF. Legendární Monster Kníže prohrál, na body ho udolal Steven KrtVideo: Sport.cz

Spravilo vám to náladu za to, co se v poslední době kolem vás děje?

Tenhle zápas jsem hlavně chtěl pro své nejbližší a pro širokou veřejnost. Chtěl jsem ukázat, že se mnou musí počítat nejen v Clash of the Stars, ale i v profi sportu a ringu. Dělám to od svých devíti let, celý život nedělám nic jiného.

Jak moc byla příprava vzhledem k těmto okolnostem komplikovaná?

Bylo tam strašně moc stresových faktorů, které mě poslední dobu doprovází a za které si pochopitelně můžu sám. Snažím se pomalu a jistě z toho vyhrabat. Nejvíc mi v tom pomáhá gym, kam chodím, a trenéři či kolektiv. To, že jsem se vrátil naplno do přípravy a řeším vše kolem sportu, mi pomohlo nejvíc. Samozřejmě tu ale jsou vedlejší věci jako média, která mi neustále přiostřují a snaží se mě zničit.

Po zápase jste hodně děkoval své mamince. V čem vás nejvíc podržela?

Především mamince, což budu říkat vždycky a všem. Když se vám daří, všichni vás mají rádi, ale když přijde větší problém, tak se všichni otočí zády. Ty lidi, kteří vám zůstanou a jsou stejní jako předtím, spočítáte skoro na prstech jedné ruky. Ve finále mi zůstali jen ti nejbližší, se kterými jsem vyrostl, a rodina. Také moje máma, která při mně stojí, ať se děje, co se děje. Mám ji strašně moc rád.

V souvislosti s kauzou, která kolem vás panuje, jste stále neprolomil mlčení. Kdy tak učiníte?

Hlavní důvod, proč o tom nechci mluvit, tak abych s tím nebyl do konce života spojovaný. Ano, udělal jsem nějakou s prominutím kravinu, nevím, jak jinak to nazvat, ale chci jít dál jako sportovec. A jelikož mě sledují mladí lidé, pro které jsem velkým příkladem, tak chci, aby mě znali jenom jako vynikajícího sportovce. Aby temno, co se dělo v mém osobním životě, šlo mimo ně a rozhodně neopakovali stejné chyby.

Chybu tedy připouštíte?

Samozřejmě, omluvil jsem se za to několikrát, jen jsem se z jistých důvodů neomluvil přímo tomu člověku. Důvody se lidi brzo dozví… Téhle celé situace je mi hrozně líto, to samé videa, které vzniklo. Samozřejmě na to nemůžu nic říct, a rozhodně jsem nechtěl, aby něco takového bylo publikováno. Jak říkám, měl jsem temnější období, kdy mi Clash of the Stars na chvíli změnil život vzhůru nohama. Asi jsem si myslel, že můžu všechno, nebo nevím, co jsem si myslel. Na druhou stranu mi celá tahle aféra pomohla v osobním životě. Srovnal jsem si, kým chci být, co chci a jak se chci projevovat. Když jsem viděl všechna videa, tak ani mně se to nelíbilo.

Stardance na zápasnickém galavečeru. Nizozemec Hosseini po působivém nástupu dotančil v duelu s Orlovem ve druhém kole, kdy padl k zemiVideo: Sport.cz

Kdy se k celému incidentu tedy vyjádříte?

Momentálně to řeším s policií. Dokud nebudu mít jasno ve svých věcech, tak nemůžu. Ani můj advokát nechce.

Co plánujete dál? Je ve hře případný duel s neporaženým Václavem Sivákem, po kterém fanoušci hodně volají?

Myslím si, že zápas s Vaškem je ještě v nedohlednu. Podle mě určitě jednou bude, ale momentálně na to nejsou volné prostředky, ani O2 arena. Já ale pokračuji dál. Vrátím se do gymu, budu pokračovat a hledat nové výzvy.

Reklama