Hlavní obsah

Mikulášek má tři přání pro rok 2021. Jedním je i odveta s Vémolou

Praha

Měsíce příprav se smrskly do 125 sekund. Václav Mikulášek prohrál vyhecovaný MMA zápas s Karlosem Vémolou 5. prosince. Vítěz bude 30. prosince bojovat o titul ve střední váze organizace OKTAGON MMA. Poražený se vrátil do tréninku, další fight ho čeká za pár měsíců. „Za tři dny jsem se oklepal. Mrzelo mě to, ale co mám dělat. Když se zastavím, tak mě to neposune. Když půjdu dál, bude to lepší. Už jsem zpátky v tréninku, pomáhám klukům, kteří mají zápas na konci roku - Míra Brož a David Hošek,“ říká Mikulášek.

Václava Mikuláška čeká další soupeř, s kterým se nemusí. Koho by chtěl dál? Video: Sport.cz

 
Článek

Emoce opadly, přemýšlel jste, co byste udělal jinak v zápase s Vémolou, proč jste „zamrzl"?

Co bych mohl udělat jinak? Po bitvě je každý generál. Samozřejmě, že jsem si to v hlavě promítal, ale bylo to, jak to bylo, prohrál jsem. V pondělí jsem se vrátil k tréninku, jedu zase dvě fáze, jedeme dál.

Dalším vaším soupeřem bude pravděpodobně Tomáš Bolo, tam také nejsou idylické vztahy, že?

Toho kluka nemám rád, nebudu říkat, že ho mám rád. Nepotřebuji o něm nějak mluvit, rýpat do něj. On řekl, že se ho bojím, já mu ukážu, že ho opravdu nebojím.

Karlos Vémola uškrtil Václava Mikuláška v prvním kole. Sám nedostal ani ránuVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Vémolu jste nemusel, Bola také ne, není jednodušší se připravit na soupeře, ke kterému nemáte kladný vztah?

Pro mě určitě. Je těžké zápasit s někým, koho znáte. Tedy aspoň pro mě. Já jsem ze začátku nechtěl zápasit ani s Bolem. Známe se asi devět let, jezdil k nám na sparingy, já jezdil k němu, ale nemám rád, když si chce někdo na mně dělat jméno, a ještě víceméně zbytečně.

Před fightem s Vémolou jste říkal, že se po zápase hodně přejíte, bylo něco?

První den jsem měl nechuť k jídlu, protože jsem byl zklamaný, ale druhý a třetí den, když se přiznám. Ráno kolem desáté jsem si dal v McDonaldu meníčko, v jednu jsem si objednal KFC a večer jsem dal pizzu.

Březen 2020, Mikulášek o Bolovi
"Nabídli mu zápas se mnou, já mu říkám, Tome, jsme kamarádi, nebudu zápasit s kamarádem, to je blbost. Řekni si o odvetu s Hoškem, řekni si o Rašku, v 84 je plno kluků. Ne! On to bere tak, že já jsem jeho cesta do organizace OKTAGON MMA. V pohodě, beru to, já ten zápase nechtěl, mám na to konverzace. Tomáš to ví. Zápas padl na Ostravu, fajn, kývl jsem, chtěli jsme si dát do držky, on je mi úplně ukradenej. On je podle mě zamindrákovanej a něco ho sere. Pro mě jako kamarád umřel, tím to končí. Co mi napsal jeho trenér? To je člověk, který mě nezná. Vypisoval mi nesmysly, já si z něho potom dělal srandu, dávej pozor, jedeš do Ostravy, to je moje město. On na to, že si bere zbraň. Řekl jsem mu, ať si vezme klidně nůž, mně to je jedno, nebudeš první ani poslední. Přitom on o mně nic neví, trefil nějaký bod. Kdybych mohl, praštím Bola i jeho trenéra. Vím, že jsem v tomhle špatný, ale mně je to jedno."

Tohle je minulost, poslední zápas jste prohrál. Budete měnit přípravu na další?

Určitě, bude spolupráce v Polsku se Shark Top Team v Lodži. Mám tam kamarády, chtějí, abych se tam připravoval, takže využiju jejich pomoc, jsou tam skvělí strikeři, wrestleři, takže se moc těším.

Před námi jsou Vánoce, co vy a tyto svátky?

Určitě si užiju Vánoce, budu konečně doma s rodinou, užiju si řízek, bramborový salát, cukroví, ale jinak jedu klasiku - rýže, kuřecí, zelenina, nechci se přežírat, abych nemusel zase brutálně shazovat.

Jaký bude rok 2021 Václava Mikuláška?

Když pán Bůh dá a já věřím, že dá, chtěl bych porazit Tomáše Bola, chtěl bych zápas s Robertsenem, kterým zápasil s Vémolou. A pokud budou ke mně lidi milí, hodní, tak bych si to dal ještě jednou s Karlem.

Teoreticky na něj může narazit váš týmový parťák David Hošek, který jde 30. prosince do zápasu s Milanem Ďatelinkou. Jak vidíte tento zápas?

Strašně by se mi líbilo, kdyby David vyhrál, ten kluk je strašně podceňovaný, není tak vidět, třeba jako já. Je tisíckrát lepší sportovec, fighter, nechápu, proč nedostává tolik místa jako já. Já vím, že jsem velká huba, ale David je velký sportovec.

Reklama

Související témata: