Hlavní obsah

Miliardová bitva Furyho s Usykem čelí problémům. Je tu další překážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak kdy? Boj o nesporného boxerského mistra světa v těžké váze je zatím stále v nedohlednu. Ačkoli se šampioni Oleksandr Usyk a Tyson Fury na podmínkách jednoho z největších zápasů historie domluvili již koncem loňského roku, realizace souboje ale stále marně čeká na oficiální odklepnutí. Některé britské servery sice informují o pokročilých jednání, do hry se ale údajně vmísil problém s finančními představami obou těžkotonážníků.

Foto: trboxing

Boxerský šampion v těžké váze Tyson Fury na pomyslném královském trůnu.

Článek

Zdá se, že realizace jednoho z největších boxerských zápasů historie je složitější, než se na první dobrou mohlo zdát. Situaci paradoxně moc nepomohl konec loňského roku, kdy si oba boxeři na vzájemný souboj plácli a mohlo se začít vesele vyjednávat o finální podobě. A právě zde přišel kámen úrazu, do kterého všichni zúčastnění narážejí už dobré dva měsíce...

Největším problémem údajně jsou finanční představy obou boxerů. Zatímco ukrajinský šampion Usyk si představuje rovnoměrný podíl, tedy 50:50, naopak britský velikán a král organizace WBC Fury je přesvědčen o tom, že by měl do své kapsy vyinkasovat o něco víc. „Stále pokračujeme v jednáních. Už jsme za sebou nechali pár nuancí a jdeme pomalu, ale doufám, že postupujeme s jistotou vpřed," ujistil slavný promotér Frank Warren.

Na rovnoměrný podíl naléhá také Usykův promotér Alex Krassjuk, který si dokonce minulý týden udělal cestu do Londýna, aby organizátory přesvědčil. „50-50 zní spravedlivě. Pokud Tyson přijme tuto férovou podmínku, znamená to, že je skutečným válečníkem. Ale musí to být spravedlivé. Dokud budu zastupovat Usyka, budu bojovat za spravedlivé podmínky," zdůraznil Krassjuk s tím, že narozdíl od Furyho drží Usyk tři pásy.

„Zatím jsme se zcela nedohodli, ale doufám, že k souboji dojde. Všichni na tom pracujeme. Nebudu zabíhat do detailů, ale je tu pár věci, které je potřeba ještě vyřešit. A lidé, kteří ohledně toho spekulují, ode mě neuslyší, o co přesně jde. Jediné, co mohu říct je to, že na organizaci souboje pracujeme," pokračoval rodák z Londýna Warren.

Jasno by mělo být o místě konání. Organizátoři totiž upustili od nápadu zrealizovat boj na Blízkém východě, což by v opačném případě znamenalo daleko větší výplaty pro šampionskou dvojici. „Saúdská Arábie není v termínu, který my požadujeme, reálná. Zápas chceme dát do Wembley, ale velmi rádi bychom uspořádali tiskové konference nejen v Londýně, ale také například v New Yorku," řekl promotér Bob Arum.

S jistotou padá i jeden z možných termínů, o kterém se v předešlých týdnech spekulovalo.  „Zápas se na sto procent uskuteční poslední dubnovou sobotu (29. dubna)," potvrdil Warren v rozhovoru pro talkSport. Za pravdu mu dávají také ostatní britské servery, který ovšem upozorňují na možné nebezpečí. Realizace duelu by se totiž mohla znovu protáhnout, nebo dokonce zcela odložit. Zároveň se uvádí, že konečná dohoda by mohla být dosažena již příští týden. Bude tomu tak?

Reklama

Související témata: