Hlavní obsah

Milionová zábava v ringu. Mayweather opět řádil, na jeho rány narazil youtuber

Boxerská legenda Floyd Mayweather si může odškrtnout další milionovou zábavu mezi šestnácti provazy. Neporažený Američan se v rámci exhibice v Dubaji utkal s jedním z nejpopulárnějších youtuberů Spojeného Království Dejimu, kterého dokázal v šestém kole ukončit. Spekuluje se, že si Mayweather za zápas vydělal až 30 milionů dolarů (přibližně 706 milionů korun).

Foto: Handout, Reuters

Floyd Mayweather ukazuje po boxerské exhibici proti youtuberovi Dejimu šrám pod levým okem.

Článek

Ačkoliv dal profesionálnímu boxu sbohem již před pěti lety, mezi šestnácti provazy řádí dál. Legendární rohovník Floyd Mayweather bere jednu výzvu za druhou, tentokráte se v rámci exhibičního souboje v Dubaji utkal teprve s pětadvacetiletým youtuberem Dejim (vlastním jménem Oladeji Olatunji), jehož předzápasová bilance 1-3 nebudila zrovna velký respekt.

Čekání na souboj nakonec trvalo déle než sám zápas. Boxeři se totiž mezi šestnáct provazů dostali až hodinu a půl po nedělní půlnoci, přesto na svých sedadlech zůstaly tisíce natěšených fanoušků, které svými tradičními legračními gesty, tanci a pokřiky bavil především Mayweather, jenž si exhibici užíval podle svého gusta.

Zvládl se bavit, zvládl i pořádně trefovat. Jeho o dvacet let mladší soupeř na legrácky neměl čas, místo toho schytával celou řadu direktů. Mayweather měl vše pod kontrolou, zápas místy dokonce připomínal hru kočky s myší, rozdíl ve kvalitách byl evidentní. Takřka bezchybný Američanův výkon lehce zastínila soupeřova jediná vážnější rána, která se po chvíli pod okem pořádně zbarvila. Od Mayweathera to i přes jedno menší zaváhání byl dominantní výkon.

A že exhibice podle tradice nemají vítěze? O hlavním zápase to rozhodně neplatilo. Hlavní sudí totiž duel ukončil v šestém kole, kdy Mayweather zatlačil pasivně se bránícího rivala do rohu. Poněkud brzké ukončení překvapilo jak fanoušky, tak i boxerské odborníky, podle kterých to na odmávání konce zápasu bylo málo.

Tak či onak se z vítězství radovala pětačtyřicetiletá legenda, která znovu potvrdila, že neztratila nic ze svého umění. Mayweather po zápase uznal soupeřovy kvality, rovněž nezapomněl zmínit již zmíněný úder pod oko. „Jsem rád, že jsem to schytal, je to součást zábavy," vysvětlil. „Jsi velice dobrý bojovník, rozhodně pokračuj," dodal neporažený Američan na konto pětadvacetiletého Dejiho, který by se podle svých slov nebránil boxerskému souboji s popovou hvězdou Justinem Bieberem.

Pro Mayweathera se jednalo o čtvrtou exhibici od roku 2017, kdy uzavřel profesionální kariéru. Podle zahraničních médiích mu za tento zápas přistane na konto až 30 milionů dolarů (přibližně 706 milionů korun).

Reklama