Hlavní obsah

Bitka v zákulisí a nečekaná dohra. Oktagon ruší zápas a udělil doživotní tresty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Změna zn. last minute. Zákulisní spor ostravského turnaje Oktagon 54 mezi Angličanem Akonnem Wanlissem a Švédem Sahilem Sirajem, při němž byl prvně jmenovaný napaden hned dvěma trenéry, nakonec několik hodin před začátkem galavečera zcela ruší tento zápas. Organizace usilovně jednala, oběma trenérům nakonec napařila doživotní zákazy vstupů na turnaje.

Foto: Oktagon MMA

Staredown mezi Sahilem Sirajem a Akonnem Wanlissem během pátečního oficiálního vážení.

Článek

Anglicko-švédský konflikt se přitom táhl už od čtvrtečního setkání na letišti, kde se Wanliss slovně přestřeloval s jedním ze soupeřových trenérů. Napětí tryskalo také během pátečního dne, kde nejprve v rámci ranního oficiálního vážení došlo k menšímu fyzickému konfliktu mezi oběma aktéry, načež o několik hodin později během tiskové konference přišly další verbální rozepře…

V tu chvíli nechybělo moc a na pódium přímo do živého vysílání vzteky přiběhl také o několik desítek metrů vedle přihlížející Sirajův kouč Reza Madadi, bývalý bojovník UFC. Co se ale nestalo před kamerami, následně přišlo v zákulisí. Na Wanlisse si totiž počkali hned dva trenéři ze soupeřova týmu, kteří jej napadli. Samotného Siraje se konflikt netýkal.

Organizace nemohla mlčet, logicky po skončení tiskové konference začala usilovně jednat. „Akonne byl napaden oběma trenéry při odchodu ze sálu, ze kterého byli oba předtím vykázáni. Oba trenéři jsou doživotně vyloučeni z turnajů organizace Oktagon MMA,“ stojí ve zprávě na sociálních sítích. Duel v rámci milionového projektu Tipsport Gamechanger v lehké váze, k němuž mělo na dnešním galavečeru v Ostravě, se tedy ruší.

Byť anglický bojovník nemá vážnější poranění, přesto by byla jeho účast v zápase riskantní. „Akonne se necítí stoprocentně v pořádku, incident by mohl mít vliv na jeho výkon. Jakkoli všechna vyšetření ukazují, že nedošlo k žádnému zranění,“ zní v prohlášení organizace.

„Akonne měl vzadu na hlavě bouli, dostal i do nosu. Do toho má zraněné koleno, které cítí, a nateklou nohu,“ říká pro Sport.cz spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Pavol Neruda. „Jednali jsme o tom od včerejšího večera a bylo to velmi intenzivní. Okamžitě jsme byli pro to, aby to byl pro oba trenéry doživotní zákaz, takové věci netolerujeme ani náhodou.“

Náhradním termínem duelu je 20. duben, kdy se v anglickém Birminghamu uskuteční turnaj s pořadovým číslem 56. „Dlouho jsme řešili, co se zápasem bude, ale nakonec jsme usoudili, že nejlepším krokem bude ho přeložit,“ upřesňuje Neruda.

Byť se Siraj do konfliktu nezapojil, přesto nevyvázl bez trestu. „Bojovník Siraj nebyl incidentu přítomen, nezapojil se do něj, nevěděl o něm a nemohl mu ani zabránit. I proto zůstává nadále v pyramidě Tipsport Gamechanger, s čímž souhlasí oba týmy. Siraj navíc bude pokutován 50% za první kolo bez ohledu na výsledek,“ upřesňuje organizace.

Sobotní galavečer v Ostravar Areně tak na poslední chvíli přichází o jeden ze zápasů, nově jich na kartě bude deset. V hlavním duelu se proti sobě postaví právoplatný šampion střední váhy Patrik Kincl a prozatímní král divize Polák Piotr Wawrzyniak.

Reklama

Související témata: