Hlavní obsah

Vémola se mění, mizí z Česka. Végh? Máme spolu zápasit, ne se kamarádit, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechce nic podcenit. Populární český bijec Karlos Vémola dává na nějakou dobu České republice sbohem, neboť v rámci pokračující přípravy na Odvetu Století proti Attilu Véghovi, k níž dojde již 8. června na fotbalovém stadionu v Edenu, vyráží směr zámoří, kde tak naváže na staré časy z dob, kdy ještě působil v prestižní UFC. „Je na čase věci změnit,“ říká 38letý Terminátor, který ještě během pátečního dne se slovenským rivalem povstal tváří v tvář v rámci tiskové konference.

Karlos Vémola mizí z Česka, odstřihává se od světa. Před odvetou s Attilou Véghem mění to, co nefungovaloVideo: Sport.cz

 
Článek

Historicky první Čech v nejslavnější bojové lize světa se tak po dlouhé době alespoň částečně vrací pod hlavičku UFC, v tamním Performance Institutu by měl pokračovat v přípravě na červnový očekávaný megasouboj proti Attilu Véghovi. „Nebyl jsem tam deset let, chci si to osvěžit, protože tam dělají nové věci, ale je to spíše jen takový začátek kempu,“ přiblížil průběh Vémola.

„Komunikace probíhá přes známé a kluky, kteří tam jezdí. Prý se tam věci změnily a jsou tam dobří tréninkoví parťáci,“ pokračuje Terminátor, který směr Spojené státy zamíří během sobotního dne, a tudíž nebude osobně přítomen na ostravském turnaji Oktagon 54. „Potřebuji ještě malinko nahnat fyzičku, takže z Las Vegas přelétám do Thajska. Následně devět týdnů bude takový sparingový kemp, protože mám za ty roky vyzkoušeno, že devět týdnů mi stačí,“ je přesvědčený potetovaný bijec.

Foto: OKTAGON MMA

Karlos Vémola a Attila Végh po staredownu

Vémolu ke změnám vedly především dvě loňské porážky (Kincl a Krištofič - pozn. red.), na něž nebyl zvyklý. „Mám teď nového kondičního kouče, kterého jsem nikdy neměl, roky jsem to jel sám. Teď jsem to celé překopal, nechávám si malinko poradit, ale ne ve všem, občas protestuji,“ usmívá se. „Snažíme se to celý udělat jinak, protože dokud to fungovalo, tak jsem to neměnil. Teď to párkrát nezafungovalo, takže je na čase věci změnit,“ uvědomuje si.

Chce se plně soustředit, i proto upustí od větších aktivit mimo život bojovníka. „Beru si příklad z těch nejlepších. Attilka se také před prvním zápasem odstřihl od světa a promoval jsem to já a jak jsem dopadl. Ať to teď promuje on,“ povídá olomoucký rodák s tím, že se sice zcela neodstřihne, přesto přijdou určitá omezení. „Nejbližší měsíc jsem pryč, nebudu nikomu odpovídat.“

Odfrkne si také od mediálních povinností, ale také v poslední době od neustálého potkávání nadcházejícího soupeře - Attily Végha. „Za poslední měsíců jsem ho viděl snad osmkrát, je to, jako bychom spolu bydleli. Stačí. Máme spolu zápasit, ne se kamarádit,“ říká jasně český Terminátor, který při prvním měření sil v roce 2019 padl v prvním kole na KO.

Teď budu moct pejska vypustit z řetězu, těší se na zápas Patrik Kincl. Gameplan? Dostávat co nejmíň úderů.Video: Sport.cz

Slovenský velikán se do klece vrátí po více než čtyřech letech, kilogramy z něj mizí velkou rychlostí. „Podívejte se, jaké měl před dvěma měsíci pupíno, teď je to ale lepší. Je vidět, že maká, ale zatím ne moc, protože je stále v dobré náladě,“ uzavřel šampion polotěžký váhy, jenž titul bude hájit právě v Odvetě století proti Véghovi.

Reklama