Hlavní obsah

Boj o vše. Šampion musí odrážet další atak, královský trůn se otřásá v základech

Letošní předposlední turnaj organizace Oktagon MMA je tady a s ním i mimořádný počin, neboť poprvé v historii této asociace budou k vidění hned dvě titulové bitvy. Zlatým hřebem galavečera bude šestá obhajoba krále veltrové váhy Davida Kozmy, který bude tentokráte odrážet brazilskou sílu v podobě Kaika Brita. O pozici nového šampiona pérové váhy se pro změnu poperou talentovaní Jakub Tichota a Gruzínec Mate Sanikidze. Na galavečeru s pořadovým číslem 37, který vypukne v sobotu 3. prosince v Ostravě, bude k vidění mnohem více.

Napětí stoupá. Staredown před titulovou bitvou David Kozma vs. Kaik BritoVideo: Sport.cz

 
Článek

Přes čtyři roky drží pás šampiona, v pozici krále veltrové váhy navíc dokázal svůj trůn uhájit již pětkrát. Třicetiletého Davida Kozmu další šichta, mistrovský pás bude tentokráte bránit před Brazilcem Kaikem Britem. „Každou obhajobou mě to baví čím dál víc, chci to prodlužovat tak dlouho, jak to jen půjde," neskrývá přání bojovník přezdívaný Růžový panter, který bude chtít znovu vsázet na osvědčenou taktiku v podobě skvělé kondice.

„Musím si dávat pozor na první kolo, kde bude hodně nebezpečnej. Když šel nějaký zápas, tak většinou končil v prvních kolech. Snad dva nebo tři zápasy končily později," líčí Kozma soupeřovy statistiky, které rozhodně budí respekt. „Chci si vytvořit nějaký odkaz v tom, že jsem byl šampion nejdelší dobu a chci to prodlužovat tak dlouho, dokud to půjde," má jasno šampion veltrové váhy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

S jistotou se bude měnit i šampion pérové váhy. Do této doby na královském trůnu seděl legendární Slovák Ivan Buchinger, nyní si to o svatý grál rozdají dva mimořádně talentovaní bijci. Na jedné straně třiadvacetiletý Jakub Tichota, na té druhé jen o rok starší Gruzínec Mate Sanikidze. Jedno je jisté - oba mají pořádnou motivaci a očekávat se dá bitva do posledních sil.

Oktagon také věnoval 150 lístků místním hasičům a zdravotníkům z ostravské fakultní nemocnice. Zástupci institucí při předávání uvedli, že po lístcích se doslova zaprášilo. Martin Nekula, ředitel kanceláře ředitele HZS Moravskoslezského kraje řekl: “Děkuji Oktagonu za ocenění naší práce, zájem o lístky byl velký a vážíme si možnosti, kterou naši hasiči dostali.”

„Je mladej, šikovnej, ale věřím, že v zápase budu dominovat a budu ve všech aspektech boje lepší. Čeká ho třetí profesionální porážka," předpovídá český fighter. „Věřím, že uvidíte upgradovaného Kubu Tichotu a přijde ještě lepší verze. Jdu si jednoznačně pro výhru a hodlám to provést dominantním způsobem," má o průběhu duelu jasno talentovaný ranař, který v budoucnu pomýšlí i nad pásem krále UFC.

Potřetí v tomto kalendářním roce se představí v kleci také Václav Mikulášek. Bojovník přezdívaný Baba Jaga bude chtít ukončit čtyřzápasovou sérii porážek, na poslední chvíli se ale musí popasovat se změnou soupeře. Avizovaný Bulhar Nikita Zlatev nedorazil, organizace tak na poslední chvíli vytáhla z rukávu Petra Bartoňka, který naposledy zápasil před necelými měsíci na turnaji Way of Warrior, kde zvítězil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Nejednalo se o jedinou změnu turnaje v Ostravě. Nového soupeře vyfasoval také samojský bojovník Al Matavao, který převážil o pět kilogramů a původní soupeř Radovan Úškrt nakonec střet odmítl. Hozené rukavice se rychlostí blesku zhostil slovenský tank Marek Mazúch, který se přitom o nabídce dozvěděl krátce po pátečním poledni. O pár hodin byl dokonce osobně přítomen v ostravském nákupním centru, kde si střihl první staredown.

Za vysněným zápasem s Matějem Peňázem se bude chtít probojovat i další slovenský zástupce Vlasto Čepo, jehož zápasy většinou končí hodně rychle. Nyní ho ale čeká nejtěžší kariérní zkouška, kterou představuje bývalý zápasník Bellatoru i někdejší Peňázův soupeř Ital Giovanni Melillo. Právě slovensko-italský předzápasový staredown patřil k těm nejvypjatějším.

Jakub Tichota i Mate Sanikidze navážili bez problémů a porvou se o titulVideo: Sport.cz

Slibnou formu bude chtít potvrdit také povoláním voják Jan Široký, který po pěti porážkách v řadě zabral a v následných třech soubojích pokaždé slavil. Tentokráte se mu v kleci postaví Němec Konrad Dyrschka. Po více než roce se do kulatého kolbiště po ,dravotních problémech vrací i Matěj Kuzník, který vyzve Němce Ozana Aslandera. V jediném ženském duelu bude chtít navázat na sérii výher slovenská bojovnice Monika Chochlíková.

Turnaj Oktagon 37 začíná v sobotu 3. prosince od 18:00 v ostravské Ostravar Areně. Sledovat jej můžete zakoupením PPV zde.

Reklama

Související témata: