Hlavní obsah

Padl, hroutit se ale nehodlá. Brichta je po životní bitvě hladovější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažil to, co neokusil přes čtyři roky. Talentovaný český bojovník Leo Brichta minulý víkend padl v titulové bitvě největší evropské MMA organizace KSW s Moldavanem Valeriem Mirceou, což v prvně jmenovaném vyvolalo pocit zklamání. „Ta noc nebyla moje, zápas se mi nepovedl,“ promluvil po několika dnech Brichta, který tak nedosáhl na prozatímní pás šampiona lehké váhy.

Foto: KSW

Valeriu Mircea (vlevo) a Leo Brichta v titulové bitvě.

Článek

S ostříleným Mirceou to přitom dlouhou dobu byla vyrovnaná partie, o jejíž osudu nakonec rozhodla soupeřova výraznější kvalita na zemi, díky níž ve čtvrtém kole dovedl duel do vítězného konce. Brichta druhé škrcení v zápase musel odklepat. „V první řadě bych chtěl strašně moc poděkovat za přízeň, kterou dostávám ze všech stran. Těší mě i hezké zprávy od fanoušků, moc si toho všeho vážím,“ říká šestadvacetiletý bojovník.

Českého bijce hnala za vítězstvím nabitá liberecká Home Credit Arena, ta sledovala atraktivní bitvu především ze strany českého bijce, který se pokoušel rozhodnout v postoji. Jeho rival ale stál jako kámen, to všechno k Brichtově nepochopení. „Jenže sobotní noc bohužel nebyla moje, zápas se mi nepovedl. Každopádně se z toho nemůžu zhroutit, s respektem jsem přijal, co se stalo, a hned jsem začal pracovat na mých slabinách,“ vysvětluje bývalý bojovník organizace Oktagon MMA.

Do utkání šel se zraněním v horní části těla, přesto ještě v kleci odmítl souvislost s porážkou. „Vyhodnotil jsem si zápas a vím, kde jsem chyboval. Zápas neprobíhal podle mých očekávání, ale to prostě ke sportu patří,“ pokračuje pražský rodák.

Ani další český zástupce tak v KSW nedosáhl na vysněný pás, prokletí trvá. „Titul jsem chtěl vzhledem ke všem okolnostem opravdu hodně, ale nakonec jsem přijal i tuhle nemilou zkušenost. Ještě jednou bych rád pogratulovat soupeři,“ vyzdvihuje Brichta o čtyři roky staršího protivníka, jemuž před zápasem hrály do karet výraznější zápasové zkušenosti. Na kontě má bezmála čtyři desítky zápasů

I prohra může někdy pomoci. Brichta si z bojiště odnesl zkušenost, která se mu do budoucna může hodit. „Atmosféra a podpora fanoušků byla v Liberci naprosto neuvěřitelná, moc si toho vážím i toho, jak jste mě všichni na místě podpořili. Můj hlad po výhrách je teď ještě větší,“ říká bojovník.

„A nesmím zapomenout poděkovat také trenérům, gymu, sponzorům a kamarádům, kteří při mně stojí,“ dodává Brichta, který má mezi profesionály bilanci 12 výher a čtyř porážek. Další zápas zatím v řešení není, spekuluje se ale o duelu s žebříčkovou čtyřkou Gruzíncem Raulem Tutaraulim.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články