Hlavní obsah

Na Slováka nachystali v Rusku peklo. Jde na porážku, varují před bitvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hledal novou výzvu, ta však žádné milosrdenství zatím nepřináší. Slovenský bojovník MMA Gábor Boráros, který nedávno podepsal s elitní ruskou bojovou organizací ACA, poprvé pod novou značkou vstoupí do klece již 9. března. Soupeřem bude Dagestánec Marat Gafurov, fanoušci mu proto moc šancí nedávají. „Zahraniční bojovníky vozí spíše na porážku,“ říká pro Sport.cz Martin Wodecki, muž, který před vypuknutím rusko-ukrajinského konfliktu působil v konkurenční organizaci RCC.

Foto: Fabriq MMA

Slovenský bojovník Gábor Boráros. Archivní foto.

Článek

Tak trochu se očekávalo, že s jednatřicetiletým Borárosem, s nímž je i nadále spojován sázkařský skandál ze zápasu z loňského roku, který pro něj na dlouhou dobu znamenal poslední boj, se v chladném Rusku rozhodně mazat nebudou. On sám ale hledal novou výzvu, a to navzdory negativním komentářům týkajícím se jeho kontroverzního odchodu na východ Evropy, kde už téměř dva roky trvá válečný konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou.

„Je mi jedno, co o mně lidé říkají, kdo má o mně špatné a kdo dobré mínění. Naprosto zbytečně píšou zlé věci. Chtějí mi dělat zle. Ale vím, že ne všichni jsou špatní, a přesně vím, jak to funguje. Pokud je někdo opravdový fanoušek, bude se mnou, i když se nedaří,“ tvrdí Boráros, který loni dosáhl na kontroverzní triumf nad Izraelcem Kirillem Medvedovskim v organizaci Fabriq MMA.

Poprvé do ruského prostředí vstoupí již 9. března v Moskvě, kde se bude konat speciální turnaj věnovaný desetiletému výročí soutěže. Boráros narazí na zkušeného Marata Gafurova (bilance 19-4), domácího miláčka, který se v minulosti stal i šampionem prestižní asijské organizace ONE Championship a rovněž si vyšlápl na populárního českého bijce Davida Kozmu.

„Na zápas si pamatuji, poprvé jsem jel trochu dál do zahraničí. Byl to snad můj desátý zápas, v té době jsem byl hodně mladý. A musím říct, že mě tamní prostředí sežralo. Pro soupeře jsem tam přijel jako potrava. Tehdy jsem byl šampionem GFC, jenomže Rusové měli jiné kvality. Věděli, proč si mě vybrali,“ vzpomíná Kozma, který v roce 2012 prohrál ve druhém kole na škrcení. Příliš mu nepomohl ani fakt, že jeho trenér nedostal víza a místo něj se této role chopil kamarád.

Borárosovi patrně nejde jen o výsledek, ale také možnost, jak si finančně polepšit. Vždyť v době zápasu to bude více než rok od doby, kdy naposledy vstoupil do klece. Na sociálních sítích navíc zmiňoval, že se po třaskavé kauze spojené s jeho osobou od něj odklonili i sponzoři.

„Momentálně je to tak, že nemám žádné sponzory, nikdo mi v tuhle chvíli nepomůže. Jsem na všechno úplně sám, nikdo mě nepodporuje finančně. Oktagon mi něco poslal, ale nestačilo to na pokrytí mých výdajů. Bude to pro mě těžká příprava, rozhodně to nebude jednoduché. Ale nevzdám se, jako nikdy v životě. Jdu bojovat,“ věří si bývalá domácí hvězda, jejíž slávu však zastínilo již zmíněné kontroverzní období, kterým se zabývala i policie.

Slovák je před ruským testem stavěn do role velkého outsidera, příliš šancí mu nedávají fanoušci ani odborníci. „Zahraniční bojovníky vozí spíše na porážku. Ne vždy, ale většinou. Upřímně si ale nedokážu představit, co tam Gábor bude dělat. Není to nijak super bojovník, spíše showman. Hlava mi ten jeho krok nebere, ale přeji mu, aby se mu dařilo. Třeba překvapí,“ přemítá nad situací Martin Wodecki, manažer, jenž před válkou mezi Ruskem a Ukrajinou působil v ruské organizaci RCC. Několik let působil také v české armádě.

Foto: Archiv Gábora Borárose

Gábor Boráros s novou smlouvu ruské organizace ACA.

„Jsem trochu překvapený, že hned ze startu mu dali poměrně silného domácího bojovníka, kterému je sice už skoro 40 let, ale není v zápasovém tempu. Mám pocit, že dva roky nebojoval. Byť od doby, kdy vládl ONE Championship, jeho bojová aktivita klesla a úspěšnost je 50:50, tak je pořád nebezpečný. Gábor je frajer, pokud nastoupí. Myslím si, že něco tak zkušeného s ním v kleci ještě nestálo. Klobouk dolů, Gáborovi budu fandit, ale šance je malá,“ uvědomuje si Wodecki.

Pravda se ukáže až v kleci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články