Hlavní obsah

Bývalý šampion UFC řídil po vlivem alkoholu a hrozí mu trest. Reaguje i slavný šéf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černá mračna se v poslední době stahují nad nigerijským bojovníkem Israelem Adesanyou. Nejprve ztráta titulu šampiona slavné UFC, nyní pro změnu problémy se zákonem, které v nejhorším mohou znamenat vězení. Slavný zápasník se totiž přiznal k nedávnému řízení v opilosti, za což si sype popel na hlavu. „Takové chování je nepřijatelné,“ zpytuje svědomí. Na adresu afrického bojovníka se vyjádřil i slavný šéf Dana White.

Foto: Matias J. Ocner, ČTK/AP

Bývalý šampion střední váhy UFC Israel Adesanya prožívá krušné období.

Článek

K prohřešku došlo přesně tři týdny před turnajem UFC 293, v němž Adesanya senzačně padl při obhajobě titulu střední váhy nad americkým rivalem Seanem Stricklandem. A právě tato překvapivá porážka mohla být důsledkem špatného psychického rozpoložení, což bylo zapříčiněno řízením pod vlivem alkoholu v novozélandském Aucklandu.

„Zastavila mě policie a musel jsem podstoupit krevní testy. Naměřili mi 87 miligramů alkoholu na 100 mililitrů krve, přičemž je povoleno jen 50,“ vyjádřil se Afričan pro tamní tisk, podle jehož informací hrozí bojovníkovi trest. Jednat se může o tříměsíční pobyt za mřížemi nebo pokuta ve výši 2680 dolarů (v přepočtu 60 tisíc korun).

Adesanya si sype popel na hlavu, své chování si nedokáže vysvětlit. „Bylo to špatné rozhodnutí sednout si za volant. Vím, že si ze mě lidé mohou vzít příklad, ale chci, abyste věděli, že toto chování považuji za nepřijatelné,“ uvedl bývalý šampion UFC, který dle svého vyjádření měl alkohol požít během večeře. Omluvu tak adresoval celé komunitě, rodině i týmu.

Čerstvé zprávy pochopitelně neunikly ani tomu nejvyššímu, prezidentovi UFC Danu Whiteovi. „Špatné rozhodnutí, člověče. Díky bohu, že se nikdo nezranil. On nebo někdo jiný,“ uvedl americký šéf pro server MMA Junkie. „Víte, co říkám o chybách? Je důležité, jak se s nimi vypořádáte, když je uděláte. Doufejme, že se to u něj stalo naposledy a už to nikdy neudělá,“ přeje si White.

„Bez ohledu na to, kolik jste toho vypil, tak neřiďte. Hlavně, když máte takové peníze, tak si můžete pořídit řidiče. Nechte řídit někoho za vás nebo si objednejte Uber či cokoliv jiného,“ nabízí čtyřiapadesátiletý šéf možnosti, jak se incidentu dalo předejít.

Adesanya si poslední týdny za rámeček rozhodně nedá. Ještě teď má v hlavě již zmíněnou porážku proti Stricklandovi, která ho znovu sesunula z královského trůnu. „Připadalo mi to celé jako zlý sen. Byl to pro mě rychlý zápas. Ani jsem si neuvědomil, že už jdeme do posledního kola,“ rozebírá zpětně čtyřiatřicetiletý Nigerijec, u něhož se aktuálně spekuluje o budoucnosti. S největší pravděpodobností ale dostane okamžitou možnost zabojovat o titul zpět.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.