Hlavní obsah

Čech v největší evropské organizaci má další výzvu, ta předchozí nevyšla. Pro fanoušky chystá překvapení

Je tu další boj. Český těžkotonážník Michal Martínek se znovu představí v největší evropské organizaci KSW. Bojovník přezdívaný Blackbeard si to 14. října rozdá s polským tvrďákem Danielem Omielanczukem. „Je to zkušenej bombarďák, těším se. Jeho tachometr je velký, o tom se nemusíme bavit. Ale já se cítím dobře, rád jsem na tuto výzvu kývl,“ popisuje v rozhovoru pro Sport.cz Martínek, který se podle původních plánů měl utkat s úplně jiným soupeřem a mělo se údajně jednat o dárek pro fanoušky.

Foto: KSW

Michal Martínek po premiéře v polské organizaci KSW.

Článek

Přesun do polské organizace KSW je minulostí a s tím i první ostrá zkouška, která se Michalu Martínkovi povedla na jedničku. Český těžkotonážník se po úspěšné premiéře připravuje na další boj, tentokráte v kleci narazí na polského velezkušeného obra Daniela Omielanczuka, který v minulosti dlouhou dobu zápasil i v slavné UFC. „V minulosti jsem také šel s veteránem UFC a ten zápas mi sednul. Takhle těžcí soupeři mi vyhovují, nutí mě to být víc ve střehu," popisuje český bojovník.

V KSW máte za sebou jeden zápas, jak jste zatím v organizaci spokojený?

Nemám si na co stěžovat. Já si to tam užívám, protože jsem na KSW koukal rád už jako mladík. Teď tu jsem a jsem jeden z nich, což je skvělé.

V minulosti jste působil v ruské organizaci ACA, kde jsou tedy hlavní rozdíly?

ACA má v logu nápis „less show, more fighting" a je to takové prostředí zaměřeno hlavně na výkony opravdu bojeschopných jedinců v aktivním věku a v nejlepších formách. Já tu asociaci respektuju po sportovní stránce. Na druhou stranu KSW je také zaměřená na opravdu kvalitní sportovní duely dobrých bojovníků, dávají si práci se show pro diváky. Na jejich straně je větší mediální hype, velice dobré promo včetně krásných zážitků z galavečeru. Jak pro oko diváka, tak pro fightera.

Teď vás po zhruba čtyřech měsících čeká další zápas, vyhovuje vám takové tempo?

Jsem rád, když můžu zápasit každý 4 měsíc. Samozřejmě ne vždy to jde, protože je to úpolový sport a často se stane nějaký ten úraz a podobně. Ale za sebe můžu říct, že mi takovéhle tempo vyhovuje.

Údajně byly problémy se sháněním soupeře, je to tak?

Jeden soupeř, který mi byl nabídnut, by byl dárek pro fanoušky. Bohužel to nevyšlo, ale zas na druhou stranu se povedlo najít někoho jiného a po sportovní stránce je to ještě zajímavější.

Nakonec se vám našel polský veterán Daniel Omielenaczuk, co na něj říkáte?

Jest riziko, jest zábava, takhle bych to ohodnotil. Je to zkušenej bombarďák, těším se. Jeho tachometr je velký, o tom se nemusíme bavit. Ale já se cítím dobře, rád jsem na tuto výzvu kývl.

Na co si budete muset dát pozor? Kde jsou Polákovi největší přednosti?

Rozhodně je to dobrá práce na pletivu a tvrdý postoj. Plus bych přidal i dobrou práci na zemi, zkrátka komplexní borec. Má sice tři porážky v řadě, ale počítám s jeho nejlepší možnou přípravou, a že tam nechá opravdu všechno. Podle toho trénuji i já.

V minulosti zápasil i v UFC, kde porazil Alexeje Olejnika a nastupoval s dalšími elitními jmény. Dokonce zápasil hned se třemi stejnými soupeři jako vy. Bude to z hlediska zkušeností váš nejtěžší protivník?

Nevím, myslím, že si to všechno řekneme po zápase. Uvidíme, jaký bude průběh a výsledek. V minulosti jsem také šel s veteránem UFC a ten zápas mi sednul. Takhle těžcí soupeři mi vyhovují, nutí mě to být víc ve střehu. Oba jsme ve světové stovce žebříčku, tudíž se stává, ze se zápasníci potkávají a zápasí spolu. Ne nadarmo se říká, že si jen tak dobrý jako tvůj soupeř a tvůj soupeř je odraz tebe, pokud si nevybíráš a jdeš tomu rád naproti.

Znovu tedy půjdete proti domácímu zápasníkovi. Miroslav Brož ale například říkal, že v Polsku umí ocenit i soupeře. Pociťoval jste to i vy?

Přesně tak. Po prvním zápase mi psala hromada polských fanoušků, například „Vítej v KSW", což se mi líbilo. Je to tak, že fanoušci netleskají, dokud tě neuvidí a neuvidí, jak zápasíš.

Momentálně jste žebříčku těžké váhy KSW na 5. místě, kam vás případná výhra může posunout?

To je právě ono. Ani nepočítám, že mě to někam posune. Soupeř je šestka těžké váhy, já naopak obhajuji pátou pozici. I proto jsem původně chtěl někoho přede mnou, abych se v případě vítězství mohl i já posunout.

Je to váš letošní poslední duel, nebo plánujete ještě nějaký?

Mám pro fanoušky připravený dárek a ten se brzo dozvíte.

Reklama

Související témata: