Hlavní obsah

Precizní premiéra! Český ranař vymazal polského těžkotonážníka a může slavit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Precizní výkon. Český zápasník Michal Martínek má za sebou úspěšný debut v polské organizaci KSW. Na turnaji s pořadovým číslem 71 v polské Toruni dokázal jednomyslným výrokem sudích na body zdolat domácího Filipa Stawowyho. Dvaatřicetiletý Martínek tak dal zapomenout na loňskou rozporuplnou porážku v ruské organizaci ACA proti Denisu Smoldarevovi.

Foto: ACA

Michal Martínek má za sebou premiéru v polské organizaci KSW.

Článek

Souboj, který již před zápasem volal po rychlém ukončení. A není se čemu divit. Těžkotonážníci Michal Martínek a Filip Stawowy obvykle své duely končí po několika minutách. S více než desetikilovou výhodou vstupoval do zápasu právě pětadvacetiletý Polák, pro kterého se rovněž jednalo o debut v největší polské organizaci.

Scénář boje byl do puntíku naplněn. Stawowy se pokoušel těžit ze své váhové převahy, drtivou většinu na soupeře vyvíjel tlak a navíc se pokoušel svými nekompromisními granáty co nejdřív rozhodnout. Martínek však byl proti. O sedm let starší bijec předvedl naprosto precizní výkon, kterým polského těžkotonážníka zcela vymazal.

Martínkovi se skvěle dařilo pracovat z ústupu, pořádnou škodu nadělala také přední ruka, která odrážela někdy až příliš zbrklé soupeřovy výpady. Účel splnily také dobře načasované kontry. Stawowy ovšem taktiku měnit nehodlal, což bylo klíčové. Polský ranař se tak musel potýkat s aktivně pracujícím soupeřem, který mu dokonce ve druhém kole jako první prolil krev v obličeji.

Zhruba takto vypadala první dvě kola, ani to třetí se nikterak dramaticky nelišilo. Bitva těžkých vah se kompletních patnáct minut odehrála v postoji, kde díky o něco lepšímu rozpětí paží exceloval právě Martínek, který si v závěru poradil i s krátkým klinčem u pletiva. Duel více než stokilových zápasníků se konce před limitem nedočkal, muselo se proto přejít k bodování sudích. Ještě před nimi bylo takřka jasné, že výhru urve právě Martínek.

A bylo tomu skutečně tak. Jednomyslný výrok bodových sudích rozhodl o výhře dvaatřicetiletého zástupce Reinders MMA, který se tak při nové štaci raduje z premiérového vítězství. Martínek si navíc připsal desáté kariérní vítězství.

"Je to doma! Byl to tvrďák, musím dát klouby do ledu, plechová hlava," vyjádřil se Martínek bezprostředně po zápase na sociálních sítích.

Reklama

Související témata: