Hlavní obsah

Další Čech v UFC? Spekulace sílí, tvrďák tají. Něco je v řešení, usmívá se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočká se Česká republika dalšího zástupce v prestižní UFC? Na sociálních sítích se totiž spekuluje o účasti 28letého bijce Dominika Humburgera v populární show Dana White's Contender Series, kde aktéři bojují o smlouvu s nejpopulárnější bojovou ligou světa přímo před jejím šéfem Danou Whitem. „Něco je v řešení, ale je to otázka na mého manažera,“ tají liberecký rodák své další kariérní kroky. A jelikož je aktuálně na volné noze, údajně se o jeho služby hlásí hned pět možných budoucích organizací.

Zabojuje Dominik Humburger o UFC? Něco je v řešení, nemůžu nic říct, ale asi svoji práci dělám dobře, naznačil při exhibičním zápasu v boxu.Video: Sport.cz

 
Článek

O žhavé novince informuje hned několik zdrojů na sociální platformě X, které se shodují na tom, že Humburger zamíří do DWCS, kde by měl zabojovat o vysněný kontrakt. K oficialitě zatím nedošlo, potvrzení nepřišlo ani z úst českého bojovníka, který se v pondělí účastnil charitativní bojové akce Fighters for veterans, kde v boxu nestačil na krajana Jakuba Klaudu.

„Je mi líto, ale ještě to říct nemůžu. Něco je v řešení, ale je to otázka na mého manažera. Nemůžu odpovědět, protože nechci ublížit sobě a organizaci. Až to bude venku, tak to budete vědět jako první,“ usmívá se.

Pokud by to skutečně klaplo, stal by se 28letý bijec teprve čtvrtým českým zástupcem, kteří prošli americkou show, kde si bojovníci kontrakt s UFC zpravidla zajistí výhrou a atraktivním výkonem. V minulosti o smlouvu neúspěšně usilovali Michal Martínek, Matěj Peňáz a Tereza Bledá. „Samozřejmě by mě to lákalo. Nejlepší z nejlepších jsou v UFC a myslím si, že to není jen můj sen, ale mnoha dalších zápasníků. A jestli tam jednou zavedou i moje cesty, tak se tomu určitě bránit nebudu,“ povídá Humburger.

Kolem potetovaného ranaře, který naposledy brázdil vodami polské KSW, kde si připsal první kariérní porážku, údajně krouží i další potenciální uchazeči o jeho služby. „Jsem rád, že je o mě zájem. Je to pro mě pocta a důkaz, že svou práci asi dělám dobře,“ těší Humburgera. „Čekáme, až se dořeší smlouvy a další věci. Uvidíme, kdo nám nabídce víc a jaké budou podmínky. Podle toho budeme rozhodovat. Řešíme třeba 4-5 organizací, přičemž tři z toho jsou ze zahraničí.“

Humburgerovi hraje do karet i fakt, že aktuálně není dle svých slov smluvně vázán s žádnou organizací. „Smluvně bych to neměl mít vůbec nikde, jsem na volné noze. Uvidíme podle toho, kdo a co nabídne. Jasno bych chtěl mít co nejdřív. Potřebuji mít cíl a směr, abych mohl fungovat a připravovat se,“ přeje si.

Zápasník UFC David Dvořák se po pěti letech představil na domácí půdě. Zápas proti armádnímu veliteli si užil a burcoval diváky.Video: Sport.cz

Rozhodování bude v nadcházejících dnech náročné, jedna položka je přesto z pohledu zkušeného bojovníka strčena na vedlejší kolej. „Abych řekl pravdu, tak mně o finance zas tak nikdy moc nešlo. Je to hezké, ale pro mě je důležitější, aby tu po mně zůstal nějaký odkaz, protože jména zůstávají. Je tu moc faktorů, které to ovlivňují. A pokud by přišla nabídka třeba z Contenderu, tak by to bylo super. Jsou tu i zajímavé české organizace,“ uvádí.

Nutno dodat, že v polském gigantovi KSW si udělal dobré jméno. Uspěl hned ve třech z celkových čtyř duelů, naposledy v polovině zápasu smetl k zemi místního tvrďáka Adriana Dudka. Celkově má bilanci osmi výher a jedné porážky. Zda bude mise na polském území pokračovat, ale Humburger zatím neví. „V KSW je to pecka, tu organizaci miluju, ale nejsem si jistý, zda Poláci o mě budou mít takový zájem jako třeba tady Češi,“ srovnává.

Co nabídne budoucnost?

Související témata: