Hlavní obsah

Další radostná zpráva. Česká zápasnice zabojuje o smlouvu s UFC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během několika týdnů další úspěch pro české barvy. O smlouvu s nejprestižnější bojovou organizací UFC bude mít možnost zabojovat i zápasnice Tereza Bledá, která tak napodobí kolegu Matěje Peňáze a rovněž se zúčastní prestižní show Dana White's Contender Series. Bledá půjde do akce 6. září a soupeřkou bude neporažená Brazilka Nayara Maia.

Foto: Oktagon MMA

Tereza Bledá se stala historicky první šampionkou organizace OKTAGON MMA.

Článek

Historicky šestý a sedmý český zástupce v prestižní UFC? Skutečně to tak vypadá. Před několika týdny dostal možnost zabojovat o smlouvu Matěj Peňáz, nyní ho napodobí i kolegyně Tereza Bledá. Teprve dvacetiletá zápasnice se rovněž představí v populární show Dana White's Contender Series, kde bojovníci bojují o smlouvu s UFC přímo před zraky prezidenta Dany Whitea a dalších matchmakerů.

Jako první tuto radostnou zprávu sdělila sama Bledá na svých sociálních sítích. "Když se sny stávají skutečností - DWCS. Děkuju moc všem, kteří mi pomáhají na mé vysněné cestě," vyjádřila se dvacetiletá fighterka na Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tereza Bledá (@bleda_tereza)

Zvěsti o přesunu do UFC přitom začaly kolovat již koncem loňského roku. Bledé se tehdy jako první české zápasníci povedlo v organizaci OKTAGON MMA vybojovat titul, od této doby si navíc stále drží neporazitelnost. Pokročilá jednání v rozhovoru pro Sport.cz přiznal minulý týden také trenér André Reinders a zřejmě bylo jen otázkou času, kdy k podpisu smlouvy dojde. A s odstupem několika dní je vše zpečetěno.

Bledá by se v případě získu smlouvy mohla stát teprve druhou Češkou, která se kdy v UFC představila. Jako první na tento úspěch dosáhla Lucie Pudilová, která se v nejprestižnější bojové organizaci poprvé ukázala již v roce 2017. O rok později ale přišla nelichotivá série čtyř porážek v řadě, z čehož pramenil vyhazov.

Reklama

Související témata: