Hlavní obsah

Demolice v pekle. Čech drtivě padl a ukončil kariéru, šílenost slovenského obra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatímco vyprodaná německá aréna bouřila, na české straně se smutnilo. Sebevědomý nájezd bojovníka Miroslava Brože na horkou frankfurtskou půdu turnaje Oktagon 57 totiž skončil drtivou porážkou s tamním oblíbencem Christianem Eckerlinem, který soupeře zmaloval takřka k nepoznání. Slavit mohl také slovenský zástupce Pavol Langer, jehož neuvěřitelný obrat zápasu se jistě zapíše do historie česko-slovenské organizace, pod níž si poprvé výrazně hrábl na dno svých sil i Belgičan Losene Keita. Došlo i ke dvěma velkolepým loučením, jedno měl na starosti již zmíněný Brož, který se rozloučil emotivní řečí.

Neuvěřitelný obrat předvedl Slovák Pavol Langer. Po prohře s Vémolou se vrátil ve velkém stylu proti Němci DoussisoviVideo: OKTAGON TV

 
Článek
Fotogalerie

Vstříc pravděpodobně poslednímu duelu kariéry vstupoval do frankfurtského pekla Brož. A soupeř? Pravděpodobně nejpopulárnější německý bojovník Eckerlin, za jehož finální výtvor na rivalově tváři by se nemusel stydět ani výtvarník. Brož se sice držel taktiky, jenomže po zbytek duelu si gesty rukou říkal o svou oblíbenou hospodskou rvačku, která se mu krutě vymstila. Inkasoval nespočet ran, zároveň výrazně tápal. Eckerlin chirurgický výkon zakončil na zemi, kde v závěru druhého kola vyslal finální lokty. Natřískaná Festhalle po demoliční jízdě propukla nadšením.

A zatímco 35letému českému bijci bylo navzdory porážce po duelu do smíchu, přesto po více než třech letech okusil porážku. Táhnoucí se zdravotní problémy mu už další zápas v kleci nepřinesou, na tiskové konferenci potvrdil konec kariéry. „Je konec. Zdravotně na tom nejsem dobře a musím skončit. Chtěl jsem se sice rozloučit v Praze, ale mám asi osm zranění, které musím zahojit. Trénuji malé děti v hokeji a už teď mi pět z nich psalo, že jsem pro ně ten největší bojovník. To je pro mě ta největší odměna. Omlouvám se, ale tenhle sport dělám patnáct let, pro mě je to emočně fakt velký. Je konec,“ potvrdil Brož, jehož emotivní slova byla následně oceněna potleskem v sále.

Poslední zápas kariéry Miroslava Brože. Od německého miláčka Christiana Eckerlina inkasoval nespočet ranVideo: OKTAGON TV

Konec rozhodně nečeká vítěze zápasu, tedy Eckerlina, který se znovu do bojiště podívá již 12. října na fotbalovém stadionu bundesligového Eintrachtu Frankfurt, kde si to o vizitku „krále Německa“ rozdá s neméně populárním krajanem Christianem Jungwirthem.

Neuvěřitelným comebackem diváky oslnil obrovitý Slovák Pavol Langer, který zažil v souboji s německým bijcem Marcem Doussisem jízdu na horské dráze. Skromný Košičan, který loni v říjnu rekordně, již po sedmi vteřinách padl před legendárním Karlosem Vémolou, nyní předvedl obrat jako hrom. Holohlavý bijec působil jako boxovací pytel, vymalováno přitom mohlo být již po několika desítkách sekvencí boje. A byť se Langerovi rychle obličej prolil krví, přesto vytasil nečekaný úder kolenem do obličeje. Senzace. Otřesený Doussis si jediným zaváháním prohrál vyhraný zápas. Tohle Oktagon MMA dlouho nezažil!

Oktagon 57, FrankfurtOficiální výsledky
Christian Eckerlin – Miroslav BrožVítěz: Eckerlin (2. kolo – TKO)
Losene Keita – Agy SardaryVítěz: Keita (body – jednomyslně)
Pavol Langer – Marc DoussisVítěz: Langer (1. kolo – TKO)
Mate Sanikidze – Farbod NezhadVítěz: Nezhad (body – jednomyslně)
Louis Glismann – Lukasz SiwiecVítěz: Glismann (body – jednomyslně)
Matouš Kohout – Islam KhapilaevVítěz: Kohout (body – jednomyslně)
Max Holzer – Eemil KurhelaVítěz: Holzer (2. kolo – submise)
Beno Adamia – Stipe BrčičVítěz: Adamia (body – jednomyslně)
Mallory Martinová – Anita BekusováVítězka: Martinová (body – jednomyslně)
Endrit Brajshori – Tajo OdunjoVítěz: Brajshori (body – jednomyslně)
Haifa Resová – Erika TommováVítězka: Resová (3. kolo – TKO)
Sandra Peterhoffová – Laura KirtzelováVítězka: Kirtzelová (1. kolo – submise)

Langer byl v sedmém nebi, emoce dal na sobě znát bezprostředně po vyhlášení vítěze, kdy si netradičně zatančil přímo v kleci. Úleva byla veliká, stejně tak tržná rána na jeho nose. Toto vítězství se jistě zapíše mezi ta nejtěžší v kariéře. „Cítím se neuvěřitelně, zvláště poté, co jsem v minulém duelu prohrál po sedmi vteřinách. Moc jsem si tuhle akci užil a jsem hrdý na to, že jsem mohl zápasit na turnaji takového rozměru,“ rozplýval se Langer, který vyfasoval i bonus ve výši 5 tisíc eur (přibližně 125 tisíc korun) za výkon večera. Následně ho přes sociálně sítě vyzval k vzájemnému duelu irský hromotluk Will Fleury, nedávný přemožitel Daniela Škvora. Navrhuje červencovou bitvu v Bratislavě.

Po nemalém překvapení sahal i Nizozemec Agy Sardari, který v roli obrovského outsidera narazil v rámci osmifinále milionového projektu Tipsport Gamechanger na znovuzrozeného šampiona pérové váhy Belgičana Losene Keitu. Tradiční rodeo v podání druhého jmenovaného? Zapomeňte. Recept ke svižnému finiši zmizel v prachu, v závěru duelu ho paradoxně málem našel jeho sok. Otřesený Keita k neuvěření prožíval nejtěžší chvíle během svého působení na česko-slovenské scéně, několikrát si dokonce důsledkem tvrdých ran nechtěně zatancoval. Zděšení bylo na světě, nečekaný konec visel na vlásku.

Těžké chvíle Losena Keity v závěru zápasu se Sardarim. Porážka byla blízkoVideo: OKTAGON TV

Velké problémy na straně Keity byly ale včas zažehnány, byť si šampion po dlouhé době hrábl na dno svých sil. Přežil i soupeřův nátlak na zemi a doslova vydřel bodové vítězství (3×29-28). Čtvrtfinále milionové pyramidy se tak neobejde bez jeho účasti. „Nechci se vymlouvat, ale dnes to nebyla úplně Keita show. Se svým výkonem nejsem spokojený. Agy ukázal, že je to těžký soupeř, protože bylo náročné se do něj trefovat. Ve třetím kole mi pořádně zatopil,“ vysvětloval vždy usměvavý Keita, jenž v červenci v rámci čtvrtfinále pyramidy změří síly se srbským vyzyvatelem Predragem Bogdanovičem.

Organizace Oktagon MMA mimo jiné oznámila návrat do Brna, kam se znovu podívá po dvou letech. K turnaji s pořadovým číslem 61 dojde 21. října ve Winning Group Areně. Kariéru symbolickým prohlášením a položením rukavic do středu klece navíc ukončil i oblíbený německý bijec Stephan Puetz. K žádanému souboji dvou „Terminátorů“ proti Karlosu Vémolovi tedy nedojde.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.