Hlavní obsah

Děsivé momenty. Český UFC bojovník Dvořák přežil lámání ruky, po těžké bitvě přesto padl

Pekelně složitý zápas, který pro českého bojovníka Davida Dvořáka končí neúspěchem. Rodák z Hořic v nejslavnější bojové organizaci světa UFC nestačil v napínavé bitvě na Angolana Manela Kapeho, který uspěl jednomyslně na body. Třicetiletý Dvořák si v těžkém boji prošel celou řadou těžkých okamžiků, v prvním kole například přežil lámání ruky, které vypadalo hodně děsivě. „Za nic na světě bych se nevzdal," sdělil český bojovník po zápase.

Foto: UFC

David Dvořák (vpravo) a Manel Kape během zápasu v UFC.

Článek

S obrovskou motivací a chutí vstupoval do kulatého kolbiště jeden ze čtyř českých zástupců mezi elitou David Dvořák, který mocně toužil odčinit březnovou porážku proti Brazilci Matheusu Nicolauovi. Na letošním posledním turnaji nejslavnější bojové organizace v kleci přivítal dvanáctku muší váhy Manela Kapeho, který i pro trenéry značil hodně těžké sousto.

I proto se v úvodu bojové partie rozjela poměrně opatrná pasáž, ve které se více než minutu čekalo na pořádný úder. Oba bojovníci se hýbali, hledali patřičnou vzdálenost a horko těžko zkoušeli nějak vážněji ohrozit. Po několika výměnách se Dvořákovi přeci jen povedlo soupeře hodit pod sebe na zem, zdánlivě výhodná situace se ale div neproměnila v noční můru.

Kape totiž velice trpělivým způsobem našel skulinku k páce na ruku, kterou páčil do všech možných úhlů. Fanouškům se zastavoval dech, v některých okamžicích to navíc vypadalo, že je horní končetina českého bojovníka těsně před zlomením. Odhodlaný válečník z Hořic ale ukázal obrovské srdce a odmítl odklepat konec zápasu. Ruka vydržela, její stav ale následně kontrolovali lékaři, kteří Dvořákovi dovolili pokračovat.

I ve druhém kole se český ranař dostal do velkých nepříjemností. Namotivovaný soupeř ho natlačil k pletivu, ranou na spodek ho dokonce donutil hlasitě vykřiknout a padnout na zadek k zemi. Dvořák se ani v tomto případě nevzdal, další pekelně těžkou situaci stěží přečkal a v nejméně očekávaný okamžik si troufl překvapit soupeře škrcením. Na Kapeho si zdaleka nepřišel a před závěrečnou pětiminutovku bylo jasné, že Dvořák bude potřebovat zvítězit před limitem.

Taktika proto byla zřejmá. Dvořák vsadil vše na jednu kartu, snažil se působit aktivněji, tlačil na rivala, jenomže marně hledal cestičku k něčemu překvapivému. Kape navíc i v koncovce zápasu vypadal svěže, dovolil si i sebevědomé tanečky a úsměvné okamžiky s rukama za zády. Českého bojovníka zkrátka k ničemu nepustil a po výroku bodových sudích si jednomyslně došel pro vítězství na body.

Pro Dvořáka se jedná o druhou porážku v řadě a s největší pravděpodobností zmizí z elitní desítky muší divize. Důležité bude i pozápasový stav horní končetiny, kterou soupeř tak mocně utahoval. Naopak Angolan Kape zaznamenal třetí vítězství v řadě a v žebříčku se dostává na čím dál víc příznivější pozice.

"Moc mě mrzí, že jsem to nezvládl. Nechal jsem tam vše a za nic na světě bych se nevzdal. Bohužel to ale na výhru bylo málo," napsal krátce po zápase Dvořák na své sociální sítě.

Reklama

Související témata: