Hlavní obsah

Dřina se vyplácí! První Češka v UFC se činila a vybojovala čtyři medaile

Nový impuls v podobě změny prostředí a nastartování přípravy v populárním SBG gymu se historicky první české zápasnici v UFC Lucii Pudilové náramně vyplácí. Jak rodačka z Příbrami sama říká, během necelého roku se z ní stala komplexnější bojovnice a nové zkušenosti a poznatky skvěle uplatnila nejen na nedávném zápase v nejslavnější organizaci, ale i na turnaji v brazilském jiu-jitsu v irském Dublinu, ze kterého si v předchozích dnech odvezla hned čtyři medaile!

Foto: Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

Lucie Pudilová (vpravo) v souboji s Yanan Wu. Ilustrační foto.

Článek

„Mám komplexnější MMA, přidala jsem k tomu i zem. Dokážu do toho zapojovat wrestling a judo, což jsem předtím nedokázala. Hodně mi to pomohlo tyhle věci spojit," pochvaluje si Pudilová přípravu v irském SBG gymu, kde dře pod taktovkou uznávaného kouče Johna Kavanagha, jehož nejslavnějším svěřencem je populární bijec Conor McGregor.

Historicky první Češka v UFC se nedávno znovu představila mezi elitou, dominantní výkon proti Číňance Yanan Wu jednoznačně ukázal, že příbramská rodačka v Irsku rozhodně nelení. Po nedávném několikatýdenním pobytu v České republice se vrátila do dublinského gymu se vší parádou a v předchozích dnech se dokonce zúčastnila tamního turnaje asociace Grappling Industries, kde bojovala v brazilském jiu-jitsu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lucie Pudilová MMA Fighter (@luciepudilovamma)

A výsledek? Čtyři medaile! Tři zlaté a jedna bronzová. „Z medailí mám velkou radost, bylo náročné je získat. Měla jsem hodně zápasů, díky tomu jsem získala nové zkušenosti a viděla jsem opravdu veliký progres," líčila Pudilová pro Sport.cz. „Vyhrála jsem asi 7 zápasů, jeden jsem bohužel prohrála, bylo to těsné a mrzí mě to," připustila příbramská rodačka.

Své přemožitelce to následně oplatila a spravila si chuť. „Soupeřku jsem potom porazila, byla to skvělá zkušenost. Jsem strašně ráda, že jsem si mohla takhle zazávodit," dodala Pudilová, který se čtyřmi získanými kovy pochlubila i na svých sociálních sítích. Bývalá šampionka organizace GCF v bantamové váze tak ukázala, že i ze svých nedávných slabin dokáže udělat přednosti a budiž parádním výsledkem čtyřnásobný kovový zisk.

Přímo na místě držel české bojovnici palce i kamarád Matúš Juráček, zápasník organizace Oktagon MMA, který se v předchozích dnech rovněž vyrazil dřít do vyhlášeného SBG. „Přestaňte řešit nějaké nesmysly a blbce, co si hráli v Praze na bojovníky. Opravdový sport je o něčem jiném, páč Lucka v BJJ získala tři zlaté a jednu bronzovou medaili," vzkázal Juráček přes sociální sítě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lucie Pudilová MMA Fighter (@luciepudilovamma)

Českou dvojici v Irsku čerstvě doplnil také šampion organizace Oktagon MMA ve veltrové váze David Kozma, který se připravuje na prosincovou obhajobu titulu proti Brazilci Kaiku Britovi. Bojovník přezdívaný "Růžový Panter" by se měl do České republiky vrátit přibližně za dva týdny.

Reklama

Související témata: