Hlavní obsah

Drsné přiznání tvrďačky z klece. Zažívala peklo, znásilňoval ji otec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do slavné UFC se dostala jako jedna z nejmladších zápasnic, o to překvapivější byl její konec v elitní organizaci. Dnes již třiadvacetiletá Kay Hansenová dala o sobě znovu vědět. Tentokráte ne bojovým umem v kleci, nýbrž drsným přiznáním v dokumentu, kde mluví například o sexuálním zneužívání jejím otcem. „Trénink nebo zápas byla jediná forma úniku,“ přiznává Američanka, kterou k bojovým sportům přivedlo právě nemilosrdné životní období.

Foto: UFC

Američanka Kay Hansenová na archivním snímku.

Článek

O své trauma se podělila v dokumentu s názvem Deník: Kay Hansenová, jenž patří bojové organizaci Invicta FC, kam se mladá Američanka uchýlila právě po odchodu ze slavné UFC. „Tento dokument byl pro mě velkým krokem. Ne pro mě jako bojovnici, ale jako člověka," vysvětlila na sociálních sítích, kde sdílela svůj příběh, nad kterým lidem zůstává rozum stát.

Sexuálním atakům totiž čelila již jako mladistvá. „Všechny mé úspěchy a zápasy byly na očích veřejnosti po mnoho let, ale každý má svůj příběh ze zákulisí. Roky jsem byla znásilňována a sexuálně napadána mým otcem. Trénink nebo zápasy byly můj útěk a jediná forma reality, kterou jsem měla skutečně pod kontrolou," přiznává Hansenová, která v UFC strávila tři roky s bilancí 1-3. Poté byla propuštěna.

Nepříjemné okamžiky v sobě dlouhou dobu dusila, až se nakonec rozhodla podělit s veřejností. „Nikdy jsem nemluvila o zneužívání. Měla jsem strach z následků, které mohou přijít. Svůj příběh nevyprávím proto, abych o sobě dala veřejnosti vědět, ale abych inspirovala někoho, kdo je v podobné situaci. Sexuální zneužívání je příliš časté, ale často se zametá pod koberec. Nemusíte tím projít sami. Vždy je světlo na konci tunelu," rozepsala se mladá bojovnice.

V rozhovoru pro MMA Fighting z roku 2021 Hansenová zároveň přiznala, že se potýkala s poruchou příjmu potravy, což mělo za následek zrušení zápasu na turnaji UFC 270 proti Kanaďance Jasmine Jasudavičiusové. V rozhovoru navíc řekla, že byla sexuálně napadána a znásilňována členem rodiny ve věku 16 až 19 let. Tehdy svého otce jako údajného násilníka nejmenovala.

„Jsem požehnaná, že jsem to dokázala a mám příležitost vytvořit a přepsat svůj vlastní příběh. Napravit něco, co mě nezlomilo," říká dojatá bojovnice, která v roce 2022 podepsala smlouvu s organizací Invicta FC, kde doposud ještě nezápasila. Zotavuje se ze zranění, návrat do klece by však měl přijít ještě letos.

Reklama

Související témata: