Hlavní obsah

Dvě porážky ho nezastaví. Předvedu pěstní show, hlásí polský tvrďák

Varšava

Polského tvrďáka Roberta Bryczeka znají fanoušci díky atraktivním duelům v organizaci OKTAGON MMA. Naposledy však prohrál v souboji proti Kaiku Britovi a sen o opasku pro krále veltrové váhy se mu zase o kousek vzdálil. Bryczek se aktuálně připravuje na 6. listopad, na souboj proti Zdeňku Polívkovi. Poláka nebude čekat nic jednoduchého, čehož si je on sám vědom.

Foto: Oktagon MMA

Robert Bryczek (vpravo) v souboji s Leandrem Silvou.

Článek

Tři duely, jedna výhra, dvě porážky. Tak zní bilance polského zápasníka v organizaci OKTAGON. Bryczek nejprve šokoval nečekaným vítězstvím proti Mátému Kertészovi a výrazně si tak řekl o pozornost ostatních zápasníků. V posledních dvou zápasech ovšem prohrál, naposledy to bylo v souboji s Britem. Ten soupeře sestřelil levou přední a poté na zemi předvedl finální ground and pound.

„Nad posledním zápasem již nepřemýšlím, je to minulost. V přípravě na listopadový zápas dělám hodně změn. Mám nové způsoby a cíle," nechal se slyšet Bryczek.

Foto: OKTAGON MMA

Brazilec Kaik Brito dominuje v souboji s Robertem Bryczekem z Polska na turnaji OKTAGON 23.

Ještě před zápasem s Britem, zápasil proti Leandru Silvovi. Souboj nakonec dospěl až k bodování sudích, kteří se jednomyslným výrokem přiklonili k výhře Brazilce. Právě tento duel byl z pohledu Bryczeka hodně důležitý, ve vzduchu totiž visela případná titulová šance.

„Každý zápas nabízí jiný příběh. Každý soupeř je jiný a já budu v dalším zápase úplně jiný zápasník. Jako vždy po mých prohrách. Jeden krok zpět, ale velký krok dopředu," hlásí nebojácně jednatřicetiletý fighter.

Veltrová váha, do které spadá také Bryczek, se brzy dočká titulového zápasu. V roli obhájce se představí David Kozma a o jeho případném soupeři zatím není jasno. Ve hře jsou ovšem dvě jména - Petr Kníže a Ivan Buchinger.

Zlomený nos ho nezastavil. Petr Monster Kníže porazil o dvacet let mladšího Kaika BritaVideo: Sport.cz, Oktagon TV

„Kníže je monstrum, je velice zkušený. Kozma je také hodně chytrý, a kdyby se tenhle zápas uskutečnil, favorizoval bych právě jeho," sdělil Bryczek.

Polského zápasníka nyní čeká čtvrtý duel pod hlavičkou OKTAGONU. Ten se uskuteční 6. listopadu na turnaji v Pardubicích. Soupeřem bude Zdeněk Polívka, který z posledních šesti duelů hned pětkrát zvítězil. Naposledy si poradil s veteránem UFC Ericem Spicelym.

„Nejsem tu od toho, abych se s ním kamarádil a popíjel kávu. Možná po zápase. Teď ale dělám v přípravě opravdové maximum, abych v zápase předvedl pěstní show. V mé hlavě se aktuálně připravuji pouze na něj," řekl Bryczek na soupeřovu adresu.

Bryczek se po porážce proti Silvovi vydal do polské organizace FEN. V ní si připsal dvě výhry, při té poslední dokonce získal opasek pro krále veltrové váhy. Povedlo se mu totiž v koncovce pátého kola porazit Virgilia Frasineace na TKO.

„Porážky mě naučily, a i díky nim jsem udělal velký krok kupředu. V té době to byly dvě výhry a titul v FEN. Dva zápasy, dva knockouty. Lidé milují způsob zápasení, který jim nabízím," odpověděl Polák.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Robert Bryczek (@bryczekmma)

Sám zápasník se narodil v polském Bielsko-Biale, na nadcházející zápas se Zdeňkem Polívkou se ovšem připravuje ve Varšavě.

"Připravuji se v našem hlavní městě. Mám tu skvělý tým a trenéra Miroslawa Okininskiho, který je naší opravdovou legendou. Připravuji se se skvělými sparing partnery, jako například s UFC zápasníkem Michalem Oleksiejczukem a jeho bratrem Cezarem. Nebo například také se zápasníkem KSW Szymonem Koleckim, který je zlatým olympijským medailistou. Žijeme společně ve Varšavě, tihle silní chlapi mě tlačí nahoru," dodal Bryczek.

Reklama

Související témata: