Hlavní obsah

Další přírůstek. Chystáme i další česká a slovenská jména, hlásí evropský gigant před premiérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První turnaj největší evropské MMA organizace KSW na českém území, který se uskuteční již 25. února v liberecké Home Credit Areně, se kvapem blíží. A co by to bylo za premiéru, kdyby chyběla populární tuzemská jména. „Chystáme 7-10 českých a slovenských bojovníků,“ hlásí zdroj blízký KSW, která zatím oficiálně oznámila účast českých bojovníků Viktora Pešty, Dominika Humburgera a Petry Částkové. Ze slovenské strany je zatím jediným jménem ve hře obr Tomáš Možný.

Foto: KSW

Promotér a spolumajitel KSW Martin Lewandowski.

Článek

S blížícím se turnajem budou česká a slovenská jména na kartě KSW 79 jen a jen přibývat. Tou největší tuzemskou hvězdou měl být těžkotonážník Michal Martínek, jehož zranění jej do zápasu ale nepustí. „Pro Michala je to velká smůla, v současné době se soustředí na to, aby se plně uzdravil. My jedeme dál. Nemůžeme proto říct, kdo byl Martínkovým soupeřem, jejich zápas totiž plánujeme přeložit na jiný termín," informoval Sport.cz zdroj blízký KSW.

A tak si polská strana přichystala adekvátní náhradu. Podepsala jeho bývalého soupeře v bitvě o titul Viktora Peštu, který naposledy působil v zámořské PFL. „Je to tak. Pešta má s KSW podepsanou smlouvu a už máme dohodu i s jeho soupeřem. Vše budeme oznamovat v nejbližších dnech," potvrdil zdroj. A co případná odveta s již zmíněným Martínkem, který Peštu dokázal v organizaci Oktagon MMA porazit a ukořistit titul? „Do budoucna se tomu nebráníme, zatím nic takového ale v plánu nemáme."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW Czech Republic (@kswczechrepublic)

Dvaatřicetiletý Pešta se tak zařadí k prozatím jedinému oficiálně potvrzenému českému mužskému bojovníkovi Dominiku Humburgerovi. „Konečně doma a ve velkém stylu. Myslím, že Liberec uvidí a zažije to, co ještě nikdy. Světová organizace u nás doma a já dostal možnost se před vámi ukázat," informuje stále neporažený Humburger (5-0).

Z ženských řad si ovšem turnaj nenechá ujít ani jednačtyřicetiletá veteránka Petra Částková, pro kterou půjde již o druhý duel v KSW. „Pro Petru se bohužel hledá jiná soupeřka, neboť polská rivalka Sara Luzarová Smajićová se zranila. Pracujeme na náhradní variantě," uvedl zdroj a v současné době dělá vše pro to, aby velezkušené bojovnici zajistila adekvátní náhradu.

Zatím jediným slovenským jménem je obr Tomáš Možný, jenž v předchozích dnech podepsal s polskou stranou smlouvu. „Do kickboxingu to skóre moc nesedí (1-1 – pozn. red.), ale je to jen drobnost. Těším se na novou výzvu, nový sport a novou konkurenci," netají nadšení Možný, který se utká s Arekem Wrzosekem (1-0), s nímž zápasil již v roce 2015 v kickboxu.

Podle zákulisních informací je ve hře i start slovenského tvrďáka Štefana Vojčaka, v jednání jsou ale i další jména. Na akci se navíc představí i legendární britský těžkotonážník Philip De Fries, který bude již poosmé obhajovat titul v těžké váze.

Reklama

Související témata: