Hlavní obsah

Český úlovek. Největší evropská organizace zlanařila bývalého šampiona. Bude válka, vzkazuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další úlovek do svých vod hlásí největší polská MMA organizace KSW, která zlanařila českého bojovníka Viktora Peštu. Dvaatřicetiletý rodák z Příbrami naposledy působil v zámořské organizaci PFL, kde jeho pouť loňskou sezonou skončila velice rychle, a nyní nastal čas na změnu. Pešta si premiéru v novém působišti odškrtne na premiérovém turnaji v Česku, tedy 25. února v Liberci.

Foto: PFL

Viktor Pešta má za sebou štaci v zámořské organizaci PFL.

Článek

Téměř před necelým rokem se Peštovy kroky vydaly do zámoří, kde byl připraven na novou životní výzvu. „Vždycky jsem se chtěl vrátit do světa a zápasit na té nejvyšší možné úrovni,“ řekl tehdy dvaatřicetiletý bojovník v rozhovoru pro Sport.cz. Pouť markantně vzkvétající organizací ale nevyšla podle představ a sezona skončila bez většího úspěchu.

Pešta totiž jako jeden ze dvou českých zástupců měl možnost zabojovat o šek ve výši jednoho milionu dolarů (přibližně 24 milionů korun), během úvodních dvou soubojů ale nedokázal ani jednou vyhrát a před případnými vyřazovacími boji si nepřipsal ani jeden bod. Pro českého bojovníka se přitom jednalo o hodně perné chvilky, při premiéře nejprve po 85 vteřinách nestačil na Rusa Omara Achmedova, při důležitém druhém boji pro změnu po třech minutách nestačil na Australana Roba Wilkinsona.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

„Nehledě na to, kolikrát prohraju, vždycky budu chtít ty největší výzvy,“ napsal Pešta po neúspěšné sezoně na své sociální sítě a nová zkouška ho čeká krátce po začátku roku 2023. Příchod dvaatřicetiletého českého bojovníka totiž potvrdila sama organizace KSW, která rovněž potvrdila, že premiéra jej čeká na turnaji KSW 79, tedy 25. února v Liberci.

Jednání s největší polskou organizací přitom nebyla tajemstvím ještě před odchodem do Spojených států. Tehdy ale boj o služby ranaře z Příbrami vyhrála právě zámořská asociace, nyní kroky bývalého šampiona Oktagonu MMA v polotěžké váze pro změnu vedou do KSW, která tak před premiérovým turnajem na českém území získala pořádně zvučné jméno.

Po trvajících zdravotních problémech těžkotonážníka Michala Martínka, jenž se měl stát největší českou hvězdou na již zmíněném turnaji, tak žezlo českých bojovníků převezme právě Pešta, kterého na galavečeru doplní další tuzemská jména. Do akce půjdou například i bojovníci organizace RFA. „Pustili jsme více zápasníků. Dokonce jeden z nich dost možná bude jedním z hlavních zápasů,“ přiznal promotér RFA Boris Marhanský.

Reklama

Související témata: