Hlavní obsah

Fanoušek Slavie se jde bít do klece: Neřeším, proti komu stojím. Kauza s tetováním? Uzavřené téma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří mezi nejtalentovanější a nejdravější mladé pušky v českém fighterském rybníčku. Stále teprve devatenáctiletý Oleg Serdyuk (0-1 v profi MMA, 10-3 v amatérské MMA) se již tento pátek představí na bojové akci I Am Fighter 8, kde narazí na zkušeného Davida Pleška. „Neřeším, proti komu stojím,“ říká fanoušek fotbalové Slavie, který vysvětlil i jeho nedávnou kauzu s tetováním, která z mladého bojovníka udělala v očích některých nacistického sympatizanta.

Foto: IAF

Oleg Serdyuk (vpravo) během duelu v organizaci IAF.

Článek

Serdyuk stihl během posledních osmi měsíců hned šest soubojů. Pět v kleci, jeden v bare knuckle, tzv. boxu holých kloubů. „Miluji malé, nebo žádné rukavice. Líbí se mi, když je to tvrdé, ostré," vysvětluje volbu bojových stylů mladík, který je brán za skvělého postojáře a boxera. Přitom v klasickém rohovnickém sportu nemá žádný zápas.

Ovšem ani dveře do klasického ringu úplně nezavírá. „Když na to budu mít chuť, proč ne. Ale spíše ty menší rukavice, takže třeba K-1 v malých, jak je nyní stále více populární. Anebo bez nich," pokračuje talentovaný bojovník, který nastupuje i v organizaci RFA, kde se po jeho posledním zápase s Maďarem Gergelym Csibim rozjela kauza spojená s jeho tetováním na dolních končetinách. Na levé noze má například vytetován nechvalně proslulý Želený kříž.

„Už se tím nechci zabývat a řešit. Pro mě je to uzavřené téma. Kdo se mnou má nějaký problém, tak ať mi to řekne osobně a můžeme se o tom pobavit. Negativitu vůči sobě už neřeším, hlavní jsou pro mě ti, kteří mi fandí. A věřím, že jejich počet bude růst," zní jeho oficiální stanovisko. A svá slova potvrzuje. Mimo zapnutý diktafon se o tématu rozhovoří, přizná, že byla zmíněná tetování mladickou nerozvážností a že je rozdíl mezi tím být nacionalista a „nácek".

Vyjádření promotéra Petra "Pína" Ondruše k tetování Olega Serdyuka
„Už jsem to říkal několikrát a zopakuji to znovu. V naší organizaci nesoudíme lidi dle toho, co mají za tetování, jak vypadají, co nosí za barvu bundy. Zajímá nás, jakou mají osobnost. A Oleg je výborný kluk, znám ho i díky tomu, že působím coby jeho manažer, který mu domlouvá zápasy.“

Na druhé dolní končetině má znak ukrajinského nacionalistickému pluku Azov, díky čemuž možná i na Tapology (stránka zabývající se žebříčky a statistiky zápasníků - pozn. red) svítí u jeho jména vlajka této země. „Nevím, kde se to vzalo, nikdy jsem netvrdil, že jsem z Ukrajiny. Narodil jsem se v Rusku, přes deset let žijeme s rodinou v Praze, mám i české občanství," vysvětluje.

Serdyuk ale umí perfektně česky. I psané slovo má lepší než drtivá většina těch, kteří se v tuzemsku narodili. Není proto překvapením, že si v České republice našel i svůj oblíbený klub. „Prostě to mám tak v hlavě nastavené, že Slavia. Bude to asi tím, že mám mezi slávisty hodně kamarádů, se kterými jsem prostě začal chodit na Slavii," pousměje se nad tímto tématem. Mezi ony kamarády patří například i Matúš Juráček a Leo Brichta, další dva bijci se „sešívaným srdcem".

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Oleg Serdyuk (@oleg_serdyuk_mma)

Sokolovská akce IAF 8 bude právě i při účasti talentovaného ranaře, který bude usilovat o jedenáctou výhru mezi amatéry. Čech David Pleško, jenž se představí na druhé straně klece, ovšem platí za zkušeného bojovníka. „Neřeším, proti komu stojím, většinou se nepřipravuji přímo na daného soupeře, ale jedu si to svoje," pousměje se zástupce už legendárního pražského Hanuman Gymu.

Reklama

Související témata: