Hlavní obsah

Fantastický úspěch! Česká ranařka zdemolovala soupeřku a přiblížila se milionům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Euforickou náladu prožívá česká zápasnice MMA Martina Jindrová. Jednatřicetiletá fighterka dokázala uspět i ve druhém duelu v zámořské organizaci PFL, neboť doslova přejela velezkušenou judistku Zamzagul Fajzallanovou. Česká zápasnice se tak dostala mezi nejlepší čtyři ženy, které postoupily do semifinále. V něm Jindrová již 20. srpna v Londýně narazí na obávanou Kaylu Harrisonovou. V případném finálovém duelu by se bojovalo o titul šampionky a šek ve výši jednoho milionu dolarů (přibližně 23 milionů korun).

Foto: PFL

Martina Jindrová oslavuje vítězství.

Článek

Před zápasem byla taktika jasná, nepustit Kazašku na krátkou vzdálenost. Právě v těchto situacích hrozilo, že by elitní judistka toužila přejít k zemi. To se nakonec nedělo. Jindrová taktiku splnila do puntíku, od úvodu vyvíjela na rivalku tlak a pečlivými údery jí doslova oťukávala. Právě agresivní postoj byl klíčem k úspěchu, Fajzallanová tak inkasovala celou řadu tvrdých úderů. Škodu nadělaly tvrdé granáty z rukou, ale také přesně mířené kopy.

V polovině prvního kola se soupeřky dostaly k pletivu, kde to chvíli vypadalo na finální jízdu Jindrové. Ta po tvrdém kolenu dokonce v domnění, že vyhrála, zvedla ruce nad hlavu. Sudí ale duel pouze pozastavil kvůli úderu do rozkroku, po pár vteřinách odpočinku se tak mohlo pokračovat v boji. Zápas se ale přesto konce prvního kola nedočkal.

Jednatřicetiletá Jindrová ze svého nátlaku nepolevovala. Kazaška se naopak u pletiva dostala do těžké defenzívy, která byla předzvěstí brzkého konce zápasu. Po dalších vteřinách tvrdého ground and pound se na pasivní bránění Fajzallanové nevydržel dívat rozhodčí, který 56 vteřin před koncem prvního kola zápas předčasně ukončil. Jindrová se tak mohla radovat i ze svého druhého vítězství v letošní sezoně zámořské PFL. Radost je o to větší, neboť se Češce povedlo postoupit do semifinále, kam postoupily čtyři nejlepší zápasnice.

Jindrová si výhrou na TKO v prvním kole připsala šest bodů do tabulky, což jí při součtu další tří bodů z prvního duelu vyneslo na průběžné vedoucí místo desetičlenné skupiny. Po dalších ženských zápasech ale byla situace jiná. Česká ranařka nakonec klesla na třetí příčku, což přesto znamenalo postup do vyřazovacích bojů. A v nich půjde opravdu o hodně.

Semifinálová bitva představuje obrovsky těžké sousto. Jindrová 20. srpna v Londýně narazí na obávanou Kaylu Harrisonovou, která postoupila z druhého místa. Druhou semifinálovou dvojici pro změnu tvoří Larissa Pachecová a Olena Kolesnyková. Vítězky obou duelů se v rozhodujícím souboji utkají o titul šampionky letošní sezony PFL a šek ve výši jednoho milionu dolarů (přibližně 23 milionů korun).

Reklama

Související témata: