Hlavní obsah

Feninova proměna začala! Bývalý fotbalový talent svádí nemilosrdný boj s novou výzvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřina začala! Bývalý profesionální fotbalista Martin Fenin zažívá muka v tělocvičně, jejichž výsledkem bude proměna do kůže MMA bojovníka. „Jsem rád, že zase můžu být profesionální sportovec,“ netají nadšení po prvním měsíci drilu někdejší reprezentant. Se startem nové životní etapy souvisí i řada změn. Kopačky jsou ve skříni, místo toho Fenina zdobí zápasnické rukavice a jak on sám říká, je to pořádný nezvyk. Více už v našem videu.

Martin Fenin a jeho příprava na MMA zápas. Z těžších tréninků jsme se málem pozvracelVideo: Sport.cz

 
Článek

Ačkoliv bývalý fotbalový talent Fenin před čtyřmi lety uzavřel hráčskou kariéru, oheň sportovce v něm neuhasl. Rodák z Chebu se rozhodl kývnout na životní výzvu, která z něj má během necelého roku udělat bojovníka MMA. „Chci všem ukázat, že na to mám," hlásí motivovaný Fenin, jehož nové dobrodružství je v plném proudu.

O žádném flákání nemůže být ani řeč, bývalý reprezentant si dává pořádně do těla. „Trénuju 5-6x týdně, ale znáročníme to, přijdou dvoufázové tréninky," přibližuje Fenin, který si zvyká na nové pořádky. „Nedá se to vůbec srovnat s fotbalovým tréninkem. Je to nezvyk. Jediné, co jsem rukama v životě dělal, bylo, že jsem se geloval. Při těžších trénincích jsem se dokonce málem pozvracel," líčí první měsíc zkušeností.

Foto: Oktagon MMA

Z bývalého profesionálního fotbalisty Martina Fenina se stává bojovník MMA. K oznámení o novince došlo na turnaji Oktagon MMA ve Frankfurtu.

Tvrdou dřinu svádí v pražském gymu Gorila MMA, kde si ho pod křídla vzal zkušený trenér Josef Král. „Je znát, že se umí kousnout a odmakat to. Nevadí mu, že se zpotí, za trénink vymění tři trička," má radost bývalý MMA zápasník. „Tréninky jsou hodně lehké, učíme se základy. Ještě tu dřinu nezažil, ta teprve přijde," doplnil s tím, že Fenina budou v dohledné době čekat tréninky ve dvojicích a skupinách. Na sparingy je ještě čas.

„Zatím nevím, mám z toho zatím trochu strach. Ale co...když jsem mohl dostat zadarmo v Barceloně přes držku, tak teď za to dostanu zaplaceno," říká s úsměvem autor čtrnácti bundesligových gólů. „Říkají mi, že až dostanu první ránu, tak se uvidí, jak na tom jsem," doplnil.

Proměna v zápasníka neznamená pouze hodiny v tělocvična, nezbytná je i vhodná životospráva. „Mám krabičkovou dietu, chystám se, že si dám úplnou očistu, abych něco shodil. Dám si detox. Bez alkoholu, budu jíst a trénovat 5-6x týdně," nastínil své plány Fenin a zároveň rady od kamaráda, německého bojovníka Christiana Eckerlina.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martin Fenin (@martin.fenin_official)

Důležitá je i podpora od kolegů. „Kluci mě chválí, podpoří mě. Kdyby mě nechválili, tak by mi to možná znechutili, zatím je to ale super," má radost Fenin, který zároveň prozradil jednu vtipnou záležitost. „Nikoho jsem tu neznal, nějaké kluky jsem možná viděl někde po Praze. Říkali, že dělali vyhazovače a někde mě vyhazovali," pobavilo bývalého reprezentačního útočníka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články