Hlavní obsah

Bývalý fotbalista startuje novou kariéru! Z Fenina se stane bojovník MMA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už nějakou dobu před oficiálním potvrzením se o tom spekulovalo, na turnaji Oktagon 36 bylo vše zpečetěno. Bývalý fotbalista Martin Fenin nastartuje kariéru MMA bojovníka. Někdejší talent roku, který si připsal i desítky reprezentačních startů, tak vymění kopačky za rukavice a po několika nadcházejících měsících příprav by se měl postavit v září reflektorů do klece.

Foto: Oktagon MMA

Z bývalého profesionálního fotbalisty Martina Fenina se stává bojovník MMA.

Článek

Pětatřicetiletý Fenin se stává tváří nového projektu organizace Oktagon MMA, která tak divákům nabídne další zajímavý příběh. Z bývalého fotbalisty se totiž stane bojovník MMA, jenž by se po několika měsících příprav, při kterých bude postupovat od naprostých základů až po pokročilejší techniky, měl skutečně postavit do klece. Zelený pažit tak bude vyměněn za zakulacenou klec, kde nebude úniku.

„Strach nemám, ale jsem nervózní. Je to velká šance," je si vědom Fenin. „Nevím, co přesně mě teď čeká, ale jdu do toho naplno. Má manželka mi řekla, ať do toho okamžitě jdu, ale že mi nevěří, že to zvládnu. A to je jedna z mých hlavních motivací. Chci dokázat sobě i svému okolí, že se stále dokážu hecnout," pokračoval v řeči přímo ve frankfurtské Festhalle.

Vše bylo oficiální potvrzeno právě na sobotním turnaji Oktagon 36 v německém Frankfurtu. Zkrátka symbolický okamžik k tomu, oznámit, že se do nového sportu vrhne právě někdejší fotbalista bundesligového Eintrachtu. „Je sice pravda, že Martin má některé svérázné rysy, v první řadě je to ale sportovec. Tělem i duší. On sám hledal přesně to, co jsme mu my nabídli," uvedl na adresu někdejší hvězdy na tiskové konferenci promotér Palo Neruda.

„Když jsme pořádali první turnaj ve Frankfurtu, hledali jsme lidi, kteří jsou zajímaví pro místní region. A tak mě napadl i Martin Fenin, že by nám mohl pomoci otevřít nějaké dveře," vzpomíná spoluzakladatel Oktagonu Ondřej Novotný. „Spousta lidí na jeho jméno stále slyší. Jel s námi na první turnaj, poznali jsme se trochu víc, navštívil další turnaj a pak jsme si řekli proč ne, mohl by to být zajímavý projekt."

Bývalého reprezentanta, kterému byla předpovídáná zářivá budoucnost, dokonce kdysi sledovali i zástupci Arsenalu nebo Realu Madrid. Do jeho života se však vplížily diametrálně odlišné věci, které nastartovaly léta trápení. Fenin se začal potýkat s problémy s životosprávou a alkoholem, dokonce skončil na psychiatrii a role fotbalisty začala uvadat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martin Fenin (@martin.fenin_official)

Již pětatřicetiletý rodák z Chebu se poté ještě několikrát pokoušel kariéru restartovat, jenomže jeho kroky vedly špatným směrem a vše vyvrcholilo koncem fotbalové etapy v roce 2018. Nejúspěšnější angažmá bylo paradoxně hned to první, v Teplicích, za které nasázel patnáct branek. Dalších čtrnáct zářezů si připsal i v dresu bundesligového Frankfurtu, během premiéry dokonce zaznamenal hattrick.

Bývalý útočník se tak nyní vrhá jiným směrem, rozhodně ho ale nečeká jednoduchá cesta, která by mu měla přinést umetenou cestičku až k slávě v nové roli. Naopak. Několik měsíců trvající příprava má Fenina přetransformovat do kůže bojovníka, která by se v kleci mohla naplno ukázat již v příštím roce. Jako termín se nejčastěji zmiňuje červen.

Reklama

Související témata: